Köşk bisikletçilere açılıyor

Köşk bisikletçilere açılıyor

SPOR Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah gül, köşkün kapılarını ilk defa bisikletçilere açacaklarını söyledi

Bu yıl 50'ncisi düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı dün İstanbul'da yapıldı. Tanıtım toplantısına sinevizyon konuşmasıyla katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 50. yılına gelen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı, bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü'nün kapılarını bisikletçilere açacaklarını ve turun tanıtımının burada gerçekleştirileceğini duyurdu. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, "Son 10 yıldır turu bugünkü seviyelere getirebilmenin heyecanıyla hareket ettik. Organizasyonun 50. yılında bu görevi yapıyor olmanın heyecanını taşıyorum" dedi. Müftüoğlu, geçen yıllarda şampiyon sporcuları Ivaylo Gabrowski ve Mustafa Uyar'da doping şoku yaşayan Türk ekibi Torku Şekerspor'un ise benzer sıkıntılar yaşamamak için bu yıl çok daha dikkatli davrandığını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Türkiye'yi Torku Şekerspor temsil ederken, 21 farklı takımda 168 sporcu organizasyonda ter dökecek. gt; Hasan SARIÇİÇEK

DUAYENLER UNUTULMADI
Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en önemli genç bisikletçilerden biri olarak gösterilen Ahmet Örken, bu sporun duayenleriyle bir araya geldi. 1960'lı yılların başarılı pedalları Ertan Tezer, Hasan Kılıç, Çetin Yüce, Fevzi Sakarya ve Salih Tatlıcılar, Ahmet Örken ile birlikte fotoğraf çektirdi.


Etaplar

ETAPMESAFETARİH

1.Etap: Alanya-Alanya141 km27 Nisan

2.Etap: Alanya-Kemer175 km28 Nisan

3.Etap: Finike-Elmalı185 km29 Nisan

4.Etap: Fethiye-Marmaris132 km30 Nisan

5.Etap: Marmaris-Bodrum183 km1 Mayıs

6.Etap: Bodrum-Selçuklu182 km2 Mayıs

7.Etap: Kuşadası-İzmir135 km3 Mayıs

8.Etap: İstanbul-İstanbul121 km4 Mayıs

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...