Sinyor buna ne diyor?

Sinyor buna ne diyor?

SPOR Haberleri

Ne düzgün bir taktik anlayışı ne de oyuna müdahale edebilme yeteneği. Chelsea yenilgisinin faturası 90 dakika takımını izlemekle yetinen Mancini'ye kesildi

Galatasaray deplasmanda İngiliz temsilcisi Chelsea'ye 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken şüphesiz eleştirilerin hedefinde Teknik Direktör Mancini vardı. Özellikle deplasman performansı ile taraftarları hayal kırıklığına uğratan İtalyan çalıştırıcının Stamford Bridge'te ortaya koyduğu taktik anlayışı herkese büyük şaşkınlık yaşattı. Chelsea karşısında birkaç kez 3'lü ve 4'lü savunmaya dönen, Sneijder'i yerinde oynatmayan ve sahanın en kötüsü Selçuk İnan'a 90 dakika kredi açan Roberto Mancini yenilen goller sonrasında da ne yapacağını bilemez haldeydi. nbsp;
Sistemsizliğe çözüm bulamadı nbsp;
Aslında her iki takımın sahaya yayılımı ve pas trafiği tüm acı gerçeği ortaya koymaya yetiyordu. Mourinho'nun Chelsea'si maç boyunca istikrarını sürdüren bir futbol ortaya koydu. Sahaya yayılımdan ödün vermeyen İngiliz takımı müthiş pas trafiğiyle Galatasaray'ın başını döndürmüştü. Sarı-kırmızılıların ise organize bir atak geliştirememesi dikkat çekmişti. Galatasaray'da futbolcuların sahaya yayılımın başarısız olması ve pas trafiğinin geriye işlemesine seyirci kalan Roberto Mancini böylece takımının mağlubiyetini hazırlayan isim olarak mücadeleye damgasını vurdu. nbsp;
Mou dalga geçti, Aysal eleştirdi nbsp;
Karşılaşmanın ardından Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho da, Mancini'nin taktik anlayışını ortaya koyarken meslektaşına gönderme yapmış ve "Onun takımlarının nasıl oynadığını çözmek zor. Sneijder sağa, Burak kanada geçiyor" ifadelerini kullanmıştı. Chelsea karşılaşması öncesinde de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da tecrübeli teknik adamı eleştirmişti. Aysal, Karabükspor deplasmanında Drogba'nın oyundan çıkaran Mancini için "Yanlış bir karardı. Drogba'nın neden oyundan alındığını anlayamadım" demişti.


Utandıran istatistik
Chelsea'ye deplasmanda 2-0 mağlup olan G.Saray şut istatistiklerinde de sezonun en kötü performanslarından birini ortaya koydu. Maç boyunca hiç gol pozisyonuna giremeyen sarı-kırmızılar, rakip kaleye tek bir şut bile gönderemedi. Drogba'nın 2 şutu üstten çok farkla auta giderken, Melo'nun da bir şutu farklı şekilde auta gitti. G.Saray'ın kaleyi bulan tek atağında ise 90. dakikada Drogba'dan seken top rakip defansa çarpıp kaleci Chech'e gitmişti. G.Saray bu maçtaki şut istatiğiyle, 2013-14 sezonunda Bayern Münih'e 5-0 yenilen Victoria Plzen ve M.United'la 0-0 berabere kalan Real Sociedad'la birlikte hiç isabetli şutu olmayan takımların arasında yer aldı.
Bahadır ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ




NE?DEDİLER?

Chelsea'ye kafa tutmanın 3 yolu vardı; 1- En az rakip kadar koşacaksın, 2- Savunmayı dikkatli yapacaksın. 3- Topa hükmedeceksin. Galatasaraylı oyuncular acizlik içinde sadece seyretti.
(Levent Tüzemen-Sabah) nbsp;
G.Saray'ın oyunu rakibine kabul ettirmesi ancak çizgiden çizgiye oyunu açıp Eboue ve Telles'i orta sahanın hatta hücumun parçası yapmasıyla mümkündü. Her seferinde yanlış tercihler yaptılar.
(Mehmet Demirkol-Fanatik)
Mancini, bu çöküşü haftalardır seyrediyor. Defans sapır sapır dökülüyor. Orta saha bırakın Chelsea'yi, Karabükspor karşısında bile mahkûm oynuyor.
(Osman Şenher-Milliyet)
Fark yemekten korkan Mancini zaten turu kaybettiğini kabul ettiğini ilan ederek Melo'yu iki stoperin arasına koydu. 5 defans oyuncusu ile oynayan G.Saray'da bu ofsayt taktiğini kim verdi? nbsp;
(Hakan Ünsal-Hürriyet)

nbsp;Sinyor buna ne diyor?





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...