Derbent Mahallesi'nde 50 yıl sonra gelen tapu sevinci

/ Kaynak: İHA
Derbent Mahallesi'nde 50 yıl sonra gelen tapu sevinci

GÜNDEM Haberleri  / İHA

50 yıldır mülkiyet problemi yaşanan Derbent Mahallesi'nde tapu sevinci yaşandı. Mahalle sakinleri 50 yıldır bekledikleri tapularına kavuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Derbent'te başlattığı Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen törenle Derbent Mahallesi sakinleri tapularına kavuştu. Hatemoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene; Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, eski Milletvekili Canan Kalsın, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güvenç, Sarıyer İlçe Tapu Müdürü Orhan Bostancı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Derbent halkının yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Halayların çekildiği ve büyük coşkunun hakim olduğu törende tapularına kavuşan vatandaşlar, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy'a sevgi gösterisinde bulundu.

Tapu töreninde kısa bir konuşma yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, "Bugün Sarıyer için bir milat. 50 yıldır konuştuğumuz sorunları bir bir tarihe gömüyoruz. 2 hafta önce Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte vakıflarla ilgili PTT Evleri, Çayırbaşı ve Yeniköy'de yaşayan vatandaşlarımızın tapularını teslim etmiştik. Derbent 50 yıldır mülkiyet sorunlarıyla boğuşan bir mahallemiz. Biz Derbentli kardeşlerimizle birlikte mücadele ettik. Bunu AK Parti olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak sahiplendik ve çözüm üretmek adına 4 yıldır titiz bir çalışma yürüttük. Biz Sarıyer'in tüm sorunlarını çözmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"TAPUNUN KIYMETİNİ İYİ BİLİYORUZ"

Sözlerine Derbent'teki mülkiyet sürecini anlatarak başlayan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, "Şimdi çözüm zamanı. Derbent Sarıyer için model olacak. Yerinde dönüşümle bire bir 95 metrekare tapulu daireler veriyoruz. Bugün buradan ilk tapuları hak sahiplerine teslim ediyoruz. Sarıyer'imizin tüm mahallelerinde aynı sorun yaşanıyor. Bu dönem inşallah Sarıyer'de mülkiyet sorununu çözeceğiz, çalışmalar şuanda tüm mahallelerde devam ediyor. Biz evin kıymetini, tapunun kıymetini iyi biliyoruz. Şu tapuları bile provoke etmek isteyenler, sizlere bu mutluluğu yaşatmak istemeyenler var. Onlara fırsat vermeyin" dedi.
nbsp;Mülkiyet konusunda Sarıyer halkına garanti veren Özsoy, "Birileri oy için evleriniz üzerinden korku politikası yaymaya çalışıyor. Ben Sarıyer'de 5 sene belediye başkanlığı yaptım, hiç kimsenin bir tuğlasına dahi dokunmadım. Sizler için ne mücadeleler verdiğimi çok iyi biliyorsunuz. Sedat Özsoy'un, AK Parti'nin olduğu yerde yıkım değil, huzur var. 30 Mart seçiminden sonra hizmet nasıl yapılır Sarıyer'de herkes görecek" şekline konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahipleri sahneye davet edilerek tapuları teslim edildi. Birbirlerine sarılan Derbentliler duygusal anlar yaşadı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...