İstatistikler Fenerbahçe 'şampiyon' diyor!

İstatistikler Fenerbahçe 'şampiyon' diyor!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, istatistikleriyle de şampiyonluk sinyalleri veriyor. Sarı lacivertliler 25'inci haftasını lider tamamladığı sezonların 4'ünde mutlu sona ulaştı

Fenerbahçe'de istatistikler şampiyonluğu işaret ediyor. Spor Toto Süper Lig'de bitime 9 hafta kala 54 puanla zirvede bulunan Fenerbahçe, bir maçı tescillenmemesine rağmen Galatasaray'ın 5, Beşiktaş'ın da 7 puan önünde. İstatistiklere göre sarı lacivertli ekip son 10 senede 25'inci haftayı lider geçtiği 5 sezonun 4'ünde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe 25'inci haftasını lider tamamladığı senelerden sadece 2005-2006 sezonunda son maçında Denizlispor ile berabere kalmış ve şampiyonluk sevinci yaşayamamıştı. Sarı lacivertliler ayrıca, 25'inci haftanın geride kaldığı süreçte geçen sezona göre çok daha başarılı bir dönemi geride bıraktı.
Trabzonspor maçının tescil edilmesi halinde puanını 57'ye çıkaracak olan sarı Fenerbahçe, geçen sezonki grafiğini yükseltti.
Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe geçen sezonun 25'inci haftası itibariyle 43 puanla 3'üncü sırada yer alırken, bu sene Trabzonspor maçı hariç 25'inci haftanın sonunda 54 puanla ligin zirvesinde bulunuyor.
Ersun Yanal'lı Fenerbahçe geçen yıla göre gol sayısında da önde bulunuyor.
Geçtiğimiz yıl bu dönem toplam 43 gol kaydeden, kalesinde ise 29 gol gören sarı lacivertli ekip, bu sezon geride kalan 25 haftada 53 gol sevinci yaşadı ve kalesinde 27 gol gördü. (ntvspor)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...