Dünyanın en çok kazanan bankacısı

Dünyanın en çok kazanan bankacısı

Ekonomi Haberleri

Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein, altı yıl aradan sonra 23 milyon dolarlık geliriyle yeniden dünyanın en çok kazanan bankacısı oldu.

ABD'li banka Goldman Sachs'ın CEO'su Lloyd Blankfein, 2013 yılında dünyanın en çok kazanan banka CEO'su oldu. Blankfein böylelikle 2008 yılında JP Morgan CEO'su Jamie Dimon'a kaptırdığı "En çok kazanan banka CEO'su" unvanını geri almış oldu. 2013'te yıllık geliri yüzde 9,5 artan Blankfein'in maaşı 23 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde Blankfein yönetimindeki bankanın toplam geliri 34,2 milyar dolar olurken hiseleri yüzde 39 değer kazandı. Blankfein 2007 yılında 70 milyon dolar maaş alarak banka CEO'ları arasında rekor kırmıştı.

DİĞER İKİ CEO GERİDE KALDI

Blankfein'ın rakibi olan Wells Fargo CEO'su John Stumpf'un 2013 kazancı bir önceki yıla göre yüzde 16 düşerek 19,3 milyon dolar oldu. JP Morgan CEO'su Dimon'ın yıllık kazancı ise 20 milyon dolar olarak gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...