Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa, Fed sonrası güne sınırlı düşüşle başladı

/ Kaynak: AA
Borsa, Fed sonrası güne sınırlı düşüşle başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 endeksi, Fed kararları sonrasında güne önceki kapanışa göre 175,06 puan düşüşle 65.312,01 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 0,27 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding endeksi yüzde 0,49 oranında düşüş kaydetti. nbsp;Analistler, Fed'in faiz artırımına başlamasına yönelik tarih beklentilerinin dünkü açıklamalarla öne çekilmesinin gelişen ülke para birimleri ve faizler üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ederek, buna karşılık Borsa İstanbul'da son bir haftadır görülen alıcılı seyrin bugün açılışta pozitif ayrışmayı sağladığını kaydediyor. Dolar/TL'de 2,2420 ve 2,25 seviyelerinin direnç, BIST 100 endeksinde 64.100 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, piyasaların ABD verilerine olan hassasiyetinin artabileceğine değinerek, bugün açıklanacak haftalık işsizlik, ikinci el konut satışları ve Philadelphia Fed endeksi verilerinin takip edileceğini vurguluyor.


ASYA BORSALARI FED SONRASI SERT DÜŞTÜ
Asya borsalarında, dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) kararları ve sonrasında Başkan Janet Yellen'in açıklamalarının ardından satış ağırlıklı seyir izlendi. nbsp;Fed dün akşam açıklanan kararları ile tahvil geri alım programını beklentiler paralelinde 10 milyar dolar daha azaltarak 55 milyar dolara düşürürken, faizlerde değişiklik yapmadı. Bunun yanında Yellen tahvil alımlarının sona ermesinin ardından 6 ay sonra da faiz oranlarını yükseltebileceğini açıkladı. Asya borsalarının gelişmelere ilk tepkisi negatif oldu. nbsp;Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 1,7 ile sert düşerek günü 14.224,23 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,1 değer kazancıyla 102.280 seviyelerinden işlem görüyor. nbsp;Çin'de Şangay bileşik endeksi yüzde 1,4 düşüşle günü 1.993,48 puandan kapattı.
Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 0,9 azalışla 1.919,52 puandan sonlandı. nbsp;Hindistan'da Sensex endeksi, yüzde 0,3 değer kaybıyla 21.775,51 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi ise yüzde 0,3 artışla 61,148 seviyelerinden alıcı buluyor.
Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,7 düşüşle 21.187,64 puanda dalgalanıyor.



Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...