Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp Malezya uçağıyla ilgili kritik saatler

/ Kaynak: AA
Kayıp Malezya uçağıyla ilgili kritik saatler

DÜNYA Haberleri  / AA

Günlerdir aranan Malezya uçağıyla ilgili Çin, Hint Okyanusu'nun güneyinde saptanan parçalarla ilgili Avustralya'dan doğrulama talep ediyor.

Çin, Avustralya'nın uydudan tespit ettiği, Hint Okyanusu'nun güneyinde Malezya Havayolları'na ait kaybolan uçakla bağlantısı olduğu düşünülen iki parçayla ilgili bulguların hızlı bir şekilde doğrulanmasını beklediklerini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Avustralya'daki büyükelçilik ve konsolosluklarına gereken talimatları vererek, Avustralya yetkilileriyle temas içinde olduklarını belirtti. Hong, Çin'in konuyu yakından takip ettiğini söyleyerek, bölgenin hızlı bir şekilde araştırılmasını ve konunun doğrulanmasını talep etti.
Kayıp Malezya uçağıyla ilgili kritik saatler
Diğer yandan Çin son olarak, kaybolan uçakla ilgili arama sathını genişleteceklerini ve Bengal Körfezi'nin güneydoğusu ile Endonezya'nın batısında arama çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Çin Savunma Bakanlığı, Çin ordusunun şu ana kadar 46 bin kilometrekarelik deniz ile 73 bin kilometrekarelik hava sathını taradığını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...