Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sürücülere iyi haber! Düşen petrol, depoları ucuza dolduracak

Sürücülere iyi haber! Düşen petrol, depoları ucuza dolduracak

Ekonomi Haberleri

Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki yükselen politik gerilimle 106 dolara kadar gerileyen brent petrol sürücülere umut oldu.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesiyle düşüş trendine giren brent petrol Kırım'da yapılan oylamanın ardından 106 dolar seviyesine kadar geriledi. Ekonomistler petrol fiyatlarının 106 doların altına inmesi halinde düşüşlerin daha da artabileceği belirtiyor. Petroldeki düşüşün devam etmesi halinde ise nbsp;benzin ve motorin fiyatlarında indirim bekleniyor. Öte yandan Irak'tan Türkiye'ye petrol akışındaki geçen yıl dikkati çeken azalış, bu yılın ilk ayında da devam etti. Öte yandan Kerkük-Yumurtalık hattından taşınan petrol miktarı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24 azalışla 5 milyon 968 bin varile geriledi. BOTAŞ verilerine göre, Kerkük-Yumurtalık, Ceyhan-Kırıkkale, Batman-Dörtyol, Şelmo-Batman ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hatlarının kullanıldığı Türkiye'ye Irak'tan gelen petrol miktarında geçen yıl gözlemlenen düşüş, bu yılın ilk ayında da sürdü. Petrol alımına yönelik anlaşma görüşmeleri devam eden Irak'tan gelen petrol miktarı, 2013'te 2012 yılına göre yüzde 37, bu yıl ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24 azaldı. Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'ndan taşınan petrl miktarı ise 5 milyon 968 bin varile geriledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...