Dünya bu fotoğrafı konuşuyor, yoksa bulundu mu?

/ Kaynak: AA
Dünya bu fotoğrafı konuşuyor, yoksa bulundu mu?

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya bu fotoğrafı konuşuyor! Avustralya Başbakan, Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parça bulunduğunu söyledi.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, parlamentoda soru cevap oturumunda yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde yeni ve güvenilir bilgilerin gün ışığına çıktığını söyledi. Avustralya Orion uçaklarının, söz konusu parçaların bulunduğu bölgeye doğru yönlendiğini dile getiren Abbott, parçaların uçak ile bağlantısının olmayabileceğini de aktardı. Abbott, görülen parçaların detayları konusunda bir açıklama yapmadı.Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla 8 Mart Cumartesi günü ortadan kaybolan Malezya uçağına, tüm aramalara rağmen ulaşılamadı. Bulunan parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı, parçalara ulaşılıp detaylı inceleme yapıldıktan sonra netleşecek.Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü John Young da Hint Okyanusu'nun güneyinde uydu tarafından belirlenen 2 parçadan birinin 24 metre büyüklüğünde olduğunu belirtti.Young, kayıp uçağa ait olma ihtimali olan ve uydudan belirlenen iki parçayı bulmak için, bölgeye 4 uçağın gönderildiğini yerel saatle 16.00'da yola çıkan uçakların 4 saat sonra 20.00 sularında bölgeye ulaşacağını söyledi.
Dünya bu fotoğrafı konuşuyor, yoksa bulundu mu?
''Parçalar gemilerden düşmüş olabilir''

Young, parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı konusunda bölgeye ulaşıp, parçaları alıp inceledikten sonra detaylı bilgi verebileceklerini ifade etti.

''Parçalar bölgeden geçen bir gemiden düşmüş de olabilir, bundan ancak parçaları inceledikten sonra emin olabiliriz'' diyen Young, bölgede havanın normal ancak görüş mesafesinin biraz düşük olduğunu bildirdi.

Young, ''Uydudan resimleri görülen parçalar üzerinde herhangi bir renk veya iz var mı'' sorusuna, ''Herhangi bir şey görünmüyor'' diye cevap verdi.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü Young, ABD ve Yeni Zelanda ile yürüttükleri arama çalışmalarına katılmak isteyen ülkeler olduğunu belirterek, bu ülkeleri beklemeye aldıklarını, gelişmelere göre ihtiyaç duyulduğunda arama çalışmalarına bu ülkelerin de katılabileceğini dile getirdi. nbsp;

Çin bulguların doğrulanmasını bekliyor

Diğer taraftan Çin, söz konusu iki parçayla ilgili bulguların hızlı bir şekilde doğrulanmasını beklediklerini açıkladı. nbsp;Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Avustralya'daki büyükelçilik ve konsolosluklarına gereken talimatları vererek, Avustralya yetkilileriyle temas içinde olduklarını belirtti. nbsp;

Hong, Çin'in konuyu yakından takip ettiğini söyleyerek, bölgenin hızlı bir şekilde araştırılmasını ve konunun doğrulanmasını talep etti.

Diğer yandan Çin son olarak, kaybolan uçakla ilgili arama sathını genişleteceklerini ve Bengal Körfezi'nin güneydoğusu ile Endonezya'nın batısında arama çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. nbsp;

Çin Savunma Bakanlığı, Çin ordusunun şu ana kadar 46 bin kilometrekarelik deniz ile 73 bin kilometrekarelik hava sathını taradığını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...