HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çin'de korkutan iflas!

Kaynak:
Çin'de korkutan iflas!

Ekonomi Haberleri  / 

Çin'de inşaat şirketi Zhejiang Xingrun'un 400 milyon dolara yakın borcunu ödeyemeyeceği yönünde haberlerin çıkması üzerine sektörde panik başladı.

Çin'de emlak piyasasına ilişkin kaygılar gün geçtikçe artıyor. İnşaat şirketi Zhejiang Xingrun'un 400 milyon dolara yakın borcunu ödeyemeyeceği yönünde haberlerin çıkması üzerine sektörde panik başladı. Birçok şirket son yıllarda inşaat yapabilmek için arazi satın almaya yönelmiş ve ve büyük borç yükümlülüğü altına girmişti. Öte yandan Çin yönetimi de konut piyasasını soğutmak için son dönemde çeşitli tedbirler almıştı. Bu tedbirlerin etkisiyle konut fiyatlarında da yükseliş durmuştu. Ülkede borçlarını ödeyemez duruma düşen ilk şirket Chaori Solar olmuştu. Bu iflas, birçok şirketin temerrüde düşeceği kaygılarını tırmandırmıştı.

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...