İsrail, 16 Filistinliyi gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İsrail, 16 Filistinliyi gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri Batı Şeria'da evlere ve iş yerlerine baskın düzenleyerek 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 16 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan nbsp;bilgiye göre, İsrail askerleri Kalkilya ve Cenin'de "haklarında arama kararı olduğu gerekçesiyle" 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

Cenin kentinin Zebuba semtinde 12, Kalkilya'da ise 4 Filistinli, evlerine ve iş yerlerine düzenlenen baskınlar sonucu, gözaltına alınarak İsrail ordusuna ait kamplara götürüldü. Filistinlilere ait elektronik aletlere de el konuldu.

Gözaltı operasyonları sırasında çıkan arbedede İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Çok sayıda Filistinli, İsrail askerlerinin attığı gazdan etkilendi.

İsrail askerleri, "haklarında arama kararı bulunduğu" gerekçesiyle sık sık Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyip arama yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...