Kadın basketbolunda tarihi başarı!

Kadın basketbolunda tarihi başarı!

SPOR Haberleri

Türk kadın basketbolu tarihi başarılarından birine daha imza attı.

2012'de Londra Olimpiyat Oyunları'na katılan ve beşinci olan, 2011'de Avrupa ikincisi, 2013'de de Avrupa üçüncülüğüne ulaşan Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı'nın başarılarının ardından, kulüpler bazında da Türk takımları Avrupa'nın zirvesini zorlamaya başladı. Fenerbahçe, geçen sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde final oynarken, bu sezon ise Türkiye bu ligde ilk kez 3 takımıyla birlikte Sekizli Final'e kaldı. Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve Kayseri KASKİ, 2. turda rakiplerini eleyerek, adlarını Sekizli Final'e yazdırdı.


- 3'ü aynı grupta yer aldı
Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Odeabank ve Kayseri KASKİ, Sekizli Final'de aynı grupta yer aldılar. Takımlar birinci turdaki sıralamalarına göre gruplara ayrılırken, 3 Türk takımının yer alacağı A Grubu'nun son ekibi ise Rusya'nın Sparta amp;K Moskova Region Vidnoje ekibi oldu. B Grubu'nda ise Rusya'nın UMMC Ekaterinburg, Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag, Fransa'nın Bourges Basket ve Rusya'nın Nadezhda takımları yer alıyor.


- İlk iki sıradaki takımlar tur atlayacak
A ve B gruplarında takımlar birbirleriyle birer kez karşılaşacak ve ilk iki sırayı alan ekipler tur atlayacak. Grup birincileri, ikincilerle yarı final maçına çıkacak ve galipler 13 Nisan'da finalde karşılaşacak.


- Ekaterinburg'da yapılacak
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonu, 7-13 Nisan tarihleri arasında UMMC Ekaterinburg'un ev sahipliğinde Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde düzenlenecek. Karşılaşmalar, 5 bin koltuk kapasiteli DIVS Sport Hall'da gerçekleşecek. nbsp;


- Fenerbahçe tek yenilgisiz gelen takım
Fenerbahçe, Sekizli Final'de mücadele edecek ekipler içinde tek yenilgisiz takım olarak dikkati çekti. Sarı-lacivertliler, bu sezon 12'si grup, 2'si de ikinci tur olmak üzere yaptığı 14 maçı da kazanarak, Sekizli Final'e çıkmaya hak kazandı. Galatasaray Odeabank ise Sekizli Final'e gelene dek yaptığı 14 maçın 10'unda sahadan galibiyetle ayrıldı. İlk turda 6'lı grupta mücadele eden Kayseri KASKİ, 2. turla birlikte 13 maç yapıp, 8 galibiyet elde etti. A Grubu'nda Türk takımlarının rakibi Sparta amp;K Moskova Region Vidnoje ilk turda Galatasaray Odeabank'ın grubunda yer aldı. Grubu, sarı-kırmızılıların üstünde ikinci sırada tamamlayan Rus ekibi, 14 maçın 11'ini kazanıp, 3'ünü yitirdi. Galatasaray Odeabank, İstanbul'da rakibini 60-53 yenerken, deplasmanda 73-59 kaybetti.
Takımların 1. turda galibiyet yüzdelerine göre sıralamaları şöyle oluştu:
1. Fenerbahçe
2. UMMC Ekaterinburg
3. USK Prag
4. Sparta amp;K Moskova Region Vidnoje
5. Galatasaray Odeabank
6. Bourges Baskets
7. Nadezhda nbsp;
8. Kayseri KASKİ
Sekizli Final'deki gruplar, takımların ilk turdaki bu sıralamalarına göre oluşturuldu. nbsp;


- Geçen yıl UMMC Ekaterinburg kazanmıştı
Geçen sezon 18-24 Mart tarihleri arasında yine Ekaterinburg'da yapılan Sekizli Final'i, ev sahibi UMMC Ekaterinburg, finalde Fenerbahçe'yi mağlup ederek kazanmıştı. Sekizli Final'de yer alan Galatasaray ise grubunda oynadığı 3 maçı da kaybederek, elenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...