Toplu 'sazan' ölümleri halkı korkuttu

/ Kaynak: DHA
Toplu 'sazan' ölümleri halkı korkuttu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Ardahan Posof'taki Sülük Gölü'nde meydana gelen toplu balık ölümleri yöre halkını korkuttu.

Ardahan'ın Posof İlçesi'ndeki Sülük Gölü'nde meydana gelen toplu balık ölümleri yöre halkını korkuttu. nbsp;Çambeli Köyünde yaşayan Cevat Ülvan, yıllar önce Sülük Gölü'ne kendi imkanlarıyla balık bırakarak çoğalmayı sağladı. Gölde toplu balık ölümleri olduğunu gören Ülvan bu duruma çok üzüldüğünü belirtti. Ülvan, "Sülük Gölü'nde çoğalttığımız sazan balıkları ölmüş. Balıkların neden öldüğünü bilmiyorum. Ancak alınan numunelerin tahlili sonucu durum netlik kazanacak" dedi.
nbsp;Posof Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Yılmaz, balık ölümlerinin aşırı soğuklar nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Yılmaz, "Donan gölde balıklar oksijensiz kaldığı için ölümlerin olduğunu düşünüyoruz. Aslında balıklar çok önceden ölmüş. Buz çözülünce ortaya çıktılar. Göl suyunu da tahlil ettireceğiz. Bu şekilde kesin ölüm nedenleri ortaya çıkar" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...