'Çelme' cinayetine ömür boyu hapis

'Çelme' cinayetine ömür boyu hapis

YAŞAM Haberleri

Adana'da kendisini döven bir çocuğu kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın, cinayeti "çelme" takma sonucu işlediği ortaya çıktı.

Adana'da kendisini döven bir çocuğu kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın, kendisine "çelme" takan bir çocuğa küfretmesiyle gelişen olaylar sonucu cinayet işlediği ortaya çıktı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde 16 Ocak 2014'te Karasoku mevkiinde Doğan Dal'ı (16) bıçakla öldürdükten sonra yakalanıp tutuklanan Emrah K. (18) hakkında Cumhuriyet Savcısı, soruşturmayı tamamlayıp Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Savcı, müebbet hapis cezası istediği Emrah K.'nin tahrik altında cinayeti işlediğini belirtip mahkemece verilecek cezada indirim yapılmasını da istedi. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Emrah K., tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında 7 yaşlarındaki bir çocuğun kendisine çelme atmasıyla gelişen olaylar sonucu katil zanlısı olduğunu söyledi.

Emrah K., cinayet anını şöyle anlattı: nbsp;
"Bana çelme atan çocuğa 's.. git' dedim. O da Doğan'a 'bu sana küfür etti' diyerek beni gösterdi. Doğan bir şey bilmeden bana kafa attı, yanındaki 3 kişi ile birlikte beni dövdüler. Balıkesir'e çalışmaya gittim. 11 Ocak'ta ehliyet sınavı için Adana'ya geldim. Yolda karşılaştık, burnuma kafa attı. Olay günü de internet kafede facebookuma bakıyordum. Geldi, beni dışarı çağırdı. Yine kafa atıp dudağımı yardı. Bizi ayırdılar. Kendisine 'bekle seninle tekrar kavga edeceğiz' diyerek eve gittim. Bir satır ile bir rambo bıçağını yanıma alıp internet kafenin önüne geldim. Yolda beni gören bir kişi 'başın belaya girer' diye satırı elimden aldı. Ceketimin altındaki bıçağı görmedi. Doğan kalasla geldi. Akrabası olan bir kişi bizi ayırmaya çalıştı, bana da 'hatırım için kavga etme' dedi. Doğan dinlemedi kalasla üzerime saldırdı. Ben de bıçağı çıkardım, 'gel gel' diyerek üzerime koştu. Kalasla sol dizime vurdu. Darbeyi yiyince bıçağı bacağına doğru salladım. Kalası vurmaya çalışırken eğildi, bıçak bir yerine değdi. Yaralamak amacıyla bıçağı salladım. Korkup kaçtım. Sürekli beni dövmesi ve saldırması üzerine bu olay meydana geldi. Pişmanım. Önce o saldırdı. Çevredeki kamera kayıtlarının bulunup izlenmesi sonucu olayın nasıl gerçekleştiği açıkça görülecektir. Kamera kayıtlarının araştırılmasını istiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...