Mersin'deki kazada tren kazasında ölenlerin sayısı 10'a çıktı

Mersin'deki kazada tren kazasında ölenlerin sayısı 10'a çıktı

GÜNDEM Haberleri

Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, işçileri taşıyan bir servis minibüsüne çarpması sonucu10 kişi ölürken çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.

Kaza sırasında 8 olduğu sanılan yaralı sayısının 4 olduğu anlaşıldı. Bu yaralılardan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen 1 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 10'a çıkarken, diğer yaralılardan 2'sinin Tarsus, 1'inin de Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan trenin çarptığı 33 M 1104 plakalı minibüs şoförü Fahri Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. nbsp;Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı.
ÖLENLERİN KİMLİKLERİ nbsp;
Minibüste bulunanlardan Harun Kaya, Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Mehmet Akşam, Cavit Yılmaz, Mine Serten ve Onur Atlı kaza yerinde, Mustafa Doygun'un ise götürüldüğü Mersin üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitirdi.,
Mersin'deki kazada tren kazasında ölenlerin sayısı 10'a çıktı
nbsp;MAKİNİSTLER GÖZALTINDA nbsp;
nbsp;Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, Mersin'den Adana yönüne giden 62 bin 28 sefer sayılı yolcu treninin makinistleri Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan tedbir amaçlı gözaltına alındı.
TCDD: BEKÇİ UYARIDA BULUNDU
nbsp;Bu arada TCDD'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldı belirtildi. Minibüs sürücüsünün bekçinin ikazına rağmen hemzemin geçide girerek trenin önüne çıktığı kaydedilen açıklamada, bariyerlerin neden kapatılmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Açıklamada şöyle denildi:
nbsp;"20.03.2014 tarihinde (bugün) 07.35 sıralarında 33 M 1104 plakalı servis minibüsü, Mersin- Adana arasındaki Km.16+036'da bulunan bariyerli ve bekçili Bağcılar Hemzemin Geçidi'ne, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıkmış, dolayısıyla geçit kazası olmuştur. İlk belirlemelere göre olayda servis minibüsünde bulunan 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak idari ve adli tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...