Galatasaray'da Drogba tartışma konusu oldu!

Galatasaray'da Drogba tartışma konusu oldu!

SPOR Haberleri

Geride kalan sezonun devre arasında sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna dahil olan yıldız oyuncunun son dönemdeki performansı tartışılmaya başlandı

Galatasaray'ın geride kalan sezonun devre arasında kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Didier Drogba, son dönemdeki inişli çıkışlı performansıyla dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı ekibin en fazla katkı beklediği oyunculardan biri konumunda bulunan Fildişi Sahilli yıldız, bazı maçlarda etkili olurken, bazı maçlarda ise beklentilerin çok altında kaldı. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son oynadığı ve 2-0 yenilerek "Devler Ligi"ne veda ettiği maçtaki futboluyla eleştirilerin hedefi haline gelen Drogba, taraftarların da gözünden düşmeye başladı.
- İstatistikleri göz dolduruyor
Didier Drogba, her ne kadar eleştirilerin hedefi olsa da istatistikleriyle göz dolduruyor. Sarı-kırmızılı formayla bu sezon 33 resmi maça çıkan Drogba, bu alanda Felipe Melo'nun ardından ikinci durumda bulunurken, rakip filelere ise 14 gol göndermeyi başardı. Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 22 maçta 10, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 3 ve TFF Süper Kupa'da çıktığı 1 karşılaşmada ise birer gole imza atan Drogba, toplam 14 kez rakip fileleri havalandırdı. Drogba, ligde Burak Yılmaz'ın (13 gol) ardından 10 golle takımının en skorer ikinci ismi durumunda bulunurken, onu ise 9 golle Wesley Sneijder takip etti. Yıldız isim, geride kalan sezonun ikinci yarısında çıktığı maçlarda ise ligde 5, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 gole imza atmıştı.
- Oyundan alınmasına 2 kez tepki gösterdi
Didier Drogba, ligdeki Medical Park Antalyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında oyundan alınmasına tepki gösterirken, teknik direktör Roberto Mancini ile karşı karşıya geldi. Medical Park Antalyaspor karşılaşmasının 64. dakikasında yerini Veysel Sarı'ya bıraktıktan sonra tepkili bir şekilde saha kenarına gelip, teknik direktör Roberto Mancini'ni elini sıkan ama yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu'nun uzattığı ele ise kayıtsız kalan Drogba'nın bu tavrı daha sonra tatlıya bağlandı. Ligde son oynanan Kardemir Karabükspor maçının 87. dakikasında yerini Ceyhun Gülselam'a bırakan Fildişi Sahilli oyuncu, bu kez tepkisini yedek kulübesine de taşıdı. Oyundan alınmasının ardından memnuniyetsizliği hareketlerine yansıyan Drogba, yedek kulübesinde ise sinirli hareketleriyle dikkati çekti. Etrafındakilere sinirli bir şekilde tepkisini gösteren oyuncu, su şişelerine de tekme attı.
- Gol performansı
Didier Drogba'nın bu sezon gol attığı maçlar şöyle oldu:
Maç Organizasyon Skor Gol
Galatasaray-Medical Park Antalyaspor Süper Lig 1-1 1
Beşiktaş-Galatasaray Süper Lig 1-2 (0-3 Hükmen) 2
Akhisar Belediyespor-Galatasaray Süper Lig 2-1 1
Kayserispor-Galatasaray Süper Lig 2-4 1
Galatasaray-Torku Konyaspor Süper Lig 2-1 1
Gençlerbirliği-Galatasaray Süper Lig 1-1 1
Galatasaray-Bursaspor Süper Lig 6-0 1
Galatasaray-Akhisar Belediyespor Süper Lig 6-1 2
Galatasaray-Fenerbahçe TFF Süper Kupa 1-0 1
Juventus-Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2-2 1
Galatasaray-Kopenhag Şampiyonlar Ligi 3-1 1
Galatasaray-Elazığspor Türkiye Kupası 3-0 1
- Sezon sonu sözleşmesi bitecek
Geride kalan sezonun ortasında Çin'in Şangay Shenhua takımından Galatasaray'a transfer olarak spor dünyasında gündemine gelen Drogba'nın sözleşmesi, bu sezon sonunda sona erecek. Çin kulübüyle yaşadığı ödeme problemi nedeniyle bonservisi elinde olarak Galatasaray'a gelen ve 1,5 sezon için için 10 milyon avro garanti ücret ile 15 bin avro maç başı ücreti karşılığı sözleşme imzalayan Fildişi Sahilli oyuncu, kariyerine nerede devam edeceğine henüz karar vermedi. Galatasaray Kulübü yetkilileri, takımda kalması yönünde isteklerine daha önce dile getirirken, bu isteğin hala devam etmediği ileri sürüldü. Drogba'yla ABD futbol liginden bazı ekiplerin ilgilendiği de biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...