Şampiyon, 1,5 metrelik bıyıklarının sırrını açıkladı

/ Kaynak: AA
Şampiyon, 1,5 metrelik bıyıklarının sırrını açıkladı

YAŞAM Haberleri  / AA

Türkiye Bıyık Şampiyonu Hacı Kırbaç, 1,5 metrelik bıyıklarına çeşitli ilaçlar sürüyor ve her ay boyuyor. Kırbaç, iş sırasında bıyıklarını başına bağlıyor.

Erzurum'da, Türkiye Bıyık Şampiyonu Hacı Kırbaç, 1,5 metrelik bıyığının bakımını, her gün özenle yapıyor. Dökülmemesi için bıyıklarına çeşitli ilaçlar süren Kırbaç, iş yaptığı sırada ise bıyıklarını başına bağlıyor.

Horasan ilçesinde berberlik yapan Kırbaç, 30 yıldır özenle baktığı bıyıklarıyla vatandaşların özellikle de çocukların ilgi odağı oluyor. İş yerinde çalıştığı sırada bıyıklarını başına bağlayan Kırbaç, bıyıklarının günlük bakımını yapıyor.

Kırbaç, aileden sadece babasının ve ağabeyinin bıyık bıraktığını belirterek, 1,5 metrelik bıyığının bakımına özen gösterdiğini söyledi.

Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in görevi döneminde Erzurum'a geldiğini ve bıyıklarını beğendiğini anlatan Kırbaç, "Kenan Evren kentimize geldi. Ben de yanına gittim, konuştum. İsmimi 'Horasan Palası' koydu. Bıyıklarım bu kadar uzun değildi. Ondan sonra ben heyecana geldim, bıyıklarımı uzattım. Mesleğim de berberlik. Nereye gittiysem bıyıklarıma herkes ilgi gösterdi" diye konuştu.

"1996'dan bu yana bıyık şampiyonuyum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevindeyken İstanbul'da bir programa katıldım ve Türkiye şampiyonu seçildim. O yıldan beri Türkiye'nin bıyık şampiyonu benim" diyen Kırbaç, bıyıklarının temizliğine çok özen gösterdiğini belirtti.

- "Bıyıklarımı haftada üç defa yıkıyorum, ilaçlıyorum"

Berber olduğu için bıyıklarının bakımında zorlanmadığını anlatan Kırbaç, "Bıyıklarım dökülmesin diye çeşitli ilaçlar sürüyorum. Aylık boyuyorum. Bütün bakımını kendim yapıyorum. Bıyıklarımın aylık bakımı 5 bin lirayı buluyor ama çoğu ilacı kendim hazırladığım için maddi konuda sıkıntı yaşamıyorum. Berber olmasaydım, maliyet yüksek olduğu için zorlanırdım" diye konuştu.

Bıyıklarının dökülmemesi için önlemini aldığın ifade eden Kırbaç, "Bıyıklarımın boyu bir uçtan bir uca bir metre 50 santimetre. Haftada üç defa yıkıyorum, ilaçlıyorum. Devamlı boyuyorum. Halkın ilgisi çok yoğun. İş yerime geldiğimde bıyıklarımı başıma bağlıyorum, zorlanmamak için. Bazen köylere gidiyorum, o zaman da bağlıyorum" dedi.

Vatandaşların kendisini gördüğü zaman alkışladığının söyleyen Kırbaç, "Halk benim bıyıklarımı çok benimsedi. Kente gelen bürokrasi de ilgi gösteriyor. Kenan Evren, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm ve bıyığım için güzel şeyler söylediler" ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...