Esrarengiz kokunun kaynağı belli oldu

/ Kaynak: İHA
Esrarengiz kokunun kaynağı belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bursa'da paniğe sebep olan kokunun kaynağı belirlendi. Koku şehre yayılınca onlarca öğrenci hastanelik oldu.

Bursa'da paniğe sebep olan kimyasal kokunun kaynağı belirlendi. Kestel'deki bir fabrikada kimyasal madde yakılırken oluşan buhar ve koku şehre yayılınca onlarca öğrenci hastanelik oldu. Sivil Savunma ekiplerinin Yıldırım'daki okullarda sonradan yaptığı ölçümlerde kimyasal sızıntıya rastlanmadı. Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingi öncesinde yaşanan panik kafalarda soru işaretleri bıraktı. Öğrencilerin ise psikolojik sebeplerden dolayı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü.

ERDOĞAN'IN MİTİNGİ ÖNCESİ ESRARENGİZ KOKU

Hatay'dan getirilen Etil Merkaptan içeren boya çamurunun fabrikada yakımı esnasında havaya yayılan buhar şehre yoğun bir koku saldı. Paniğe sebep olan bu durum sonrası Yıldırım ilçesinde çok sayıda okuldaki öğrenciler zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'ne yüz civarında öğrenci geldi. Yıldırım ilçesindeki bir çok okul tahliye edildi, bazı okullar ise müdürlerin inisiyatifi ile tatil edildi.

Sivil Savunma ekiplerinin okullarda yaptığı ölçümlerde herhangi bir tehlike olmadığı belirlendi. Yakım aşamasında buharlaşan maddenin kokuya ve paniğe yol açtığı sanılıyor. nbsp;

AMBULANSLAR ÖĞRENCİ TAŞIDI nbsp;
Yıldırım ilçesinde çok sayıda 112 ambulansı peşpeşe Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nin çocuk bölümüne öğrenci taşıdı. Aileler de panik yapınca hastanede yoğunluk yaşandı. Öğrencilerin mide bulantısı, kusma ve başağrısı şikayetinin olduğu öğrenildi. Panik yaşayan çocukların ağlaması ise dikkat çekti

Hastane Başhekimi Prof Mehmet Karadağ gelen öğrenci sayısının sürekli arttığını kaydederek, "Bize gelen vakaların hepsinde yaptığımız ilk tespite göre karbon monoksit zehirlenmesi yok. Bir koku var ama bunun ne kokusu olduğu hakkında bir fikrimiz yok. Sivil savunma ekipleri araştırmalarına devam ediyor. Şu anda hayati tehlikesi olan ve sağlık durumunun ciddi olduğu hiç bir çocuğumuz yok. Okullardaki çocuklar, koku sebebiyle bir panik yaşamış. Baş ağrısı çeken çocuklarımız var. Hepsini gözlem altına aldık ve hepsinin sağlık verileri normal. En kısa zamanda çocuklarımızı evlerine göndereceğiz. Telaş etmeye hiç gerek yok. Vatandaşlarımız biraz daha sakin olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

İlk etapta hastaneye 62 öğrencinin geldiği bu sayının arttığı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...