Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işaretine Gökçek ne dedi?

Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işaretine Gökçek ne dedi?

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ile beraber çıktığı şehir turunda yaptığı bozkurt işaretini Melih Gökçek yorumladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okudu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bugün CHP lideri, Mansur Yavaş ile beraber MHP'lilere bozkurt işareti yaptı. CHP, MHP'yi oy açısından sağılacak yer olarak kabul ediyor. O işaretle orayı sömüreceğini biliyor. Kılıçdaroğlu kendisini garanti altına almış. Gelecek olan meclis üyelerinin tamamı CHP'nin militanları. Ama ön tarafta Truva atı gibi bir maske var. Truva atının kendisi Mansur Yavaş ama içi olduğu gibi solcular tarafından doldurulmuş" dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Ankara'nın Gündemi programına konuk oldu. Gökçek, programda, yerel seçimlere ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


Yapılan seçim anketlerinin hepsinde önde olduğunu belirten Gökçek, "Seçim boyunca en fazla geriye düştüğüm ankette, 3 bin 994 kişiye sorulmuş ve benim 44.8 oy oranım var. CHP adayı 35.9, MHP adayı da 16.3 oranında oy almış. Bir diğer ankette, 10 bin 453 kişiye sorulmuş. Melih Gökçek diyenler 47.6, CHP adayı 38.8, MHP adayı ise 10.1 oranında oy almış. Üçüncü anket daha bugün yayınlandı. 3 bin 400 kişiye sorulmuş ve AK Parti adayı Melih Gökçek 46.9, CHP adayı 36.8, MHP adayı 13.5 oy almış. 4. ankette ise 3 bin kişiye sorulmuş. Melih Gökçek 46.2, CHP adayı 39.9, MHP adayı 10.2 oy almış. Benim kendi yaptırdığım ankette ise 31 bin 745 kişiye soruldu. Melih Gökçek 50.2, CHP adayı 33.4, MHP adayı 13.6 civarında görünüyor" diye konuştu.


"CHP'NİN ADAYI, MHP'YE GÖNÜL VERENLERE BİR FİKİR POMPALADI"


Gökçek, yapılan anketlere göre MHP'nin Ankara'da son bir haftada ciddi anlamda tırmanışa geçtiğini ifade etti. CHP Adayı Mansur Yavaş'ın MHP'lileri seçimden sonra CHP'den istifa edeceği yönünde kandırdığını belirten Gökçek, "Son zamanlarda benim en çok dikkatimi çeken hususlardan bir tanesi de, MHP'nin son 1 haftada ciddi anlamda yükselişe geçmesidir. Bu çok net gözüküyor. MHP, anketlerde 8'e kadar düşmüştü. Son bir haftada ciddi bir yükseliş gösterdi. Bu oylar daha önce CHP'ye kaymıştı. CHP'nin adayı, MHP'ye gönül verenlere bir fikir pompaladı. 'Biz Belediye Meclis üyelerine 35 kişi koyacağız. Seçimlerden sonra CHP'den istifa edeceğiz ve Ankara'yı biz yöneteceğiz' dedi. Yani çok net olarak CHP'den istifa edeceğini söyledi. MHP'deki belli bir kanat da buna inandı. Sonra listeler açıklandı. Belediye Meclis üyeleri listesi belli olunca, CHP adayı Mansur beyin koyduğu tek bir aday olmadı. Kendisi bu sefer Kılıçdaroğlu'nun yanına gitti ve istifa ile tehdit etti. 'Ben, kendi kitleme bunu izah edemiyorum, lütfen bunu değiştirin' dedi. Listedekileri istifa için zorladılar. Kimse istifayı kabul etmedi. Sadece 70 yaşındaki bir kişi istifa etti. Oraya sadece 1 kişi koyabildiler. 140 kişilik belediye meclisine sadece 1 aday yerleştirebildi. Diğer ekibin tamamı CHP içerisinde marjinal olarak tanınan tipler. Mesela, Deniz Gezmiş'in yeğeni bile Büyükşehir Meclisi'ne girecek şekilde üye oldu. Bu durum, MHP'den Mansur Yavaş'a destek verecek kişiler tarafından tespit edilince, hemen bir antipati başladı. MHP'ye gönül veren insanlar, Mansur Yavaş'ın seçilemeyeceğini ve oylarının olduğu gibi CHP'nin meclis üyelerine gideceğini anladı" şeklinde konuştu.


"CHP, MHP'Yİ OY AÇISINDAN SAĞILACAK YER OLARAK KABUL EDİYOR"


Gökçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MHP'lilere bozkurt işareti yapmasını, "Bugün CHP lideri, Mansur Yavaş ile beraber MHP'lilere bozkurt işareti yaptı. CHP, MHP'yi oy açısından sağılacak yer olarak kabul ediyor. O işaretle orayı sömüreceğini biliyor. Kılıçdaroğlu kendisini garanti altına almış. Gelecek olan meclis üyelerinin tamamı CHP'nin militanları. Ama ön tarafta Truva atı gibi bir maske var. Truva atının kendisi Mansur Yavaş ama içi olduğu gibi solcular tarafından doldurulmuş, Belediye Meclisi'ni istila edecek kişiler. MHP'liler niye oy versin CHP'ye" diye eleştirdi.


"MHP'LİLERİN CHP'YE OY VERECEĞİNİ ZANNETMİYORUM"


MHP'yi Ankara'da yanlış seçim politikası uygulamakla eleştiren Gökçek, MHP'nin rakip olarak kendisini değil, CHP adayını görmesi gerektiğini belirtti. Yavaş'ın Beypazarı'nda başarısız bir belediye başkanlığı kariyeri olduğunu kaydeden Gökçek, şöyle konuştu:


"MHP'nin seçim kampanyasında bir hatası var. Onu niye yapmıyorlar anlıyor değilim. CHP'nin adayı Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemlerde çok başarısız birisiydi. Sadece göz boyayan, turistik binaların badanayla boyanmasıydı. Başka yaptığı hiç bir şey yok. Öyle bir felaket bir şehir ki; kanalizasyonları patlak, sudaki sülfat oranı ve arsenik oranı içilmeyecek derecede yüksek ve kireçli. Arıtma tesisi kurmadığı için de bunlar düzelmiyor. Su yetersiz, asfalt yok, kaldırım yok, çöp tenekeleri bildiğiniz ortadan kesilmiş paslanmış variller. Bir tane doğru düzgün çöp bidonu göstermezsiniz. Çöplük, şehrin merkezinde duruyor. Turizm şehri diyor ya hani, bir tane doğru düzgün tuvalet yok şehirde. Sadece birkaç tane uydurma tuvalet var. Şehrin içerisine bir tane modern tuvalet yaptırmamış. Belediyenin bütün mallarını satmış. Elinde ne emlak varsa, ne gayrimenkul varsa satmış. 22 Trilyon Liralık satış yapmış. 30'un üzerinde vaatte bulunmuş, aşağı yukarı hiçbir tanesi tutmamış, hepsi boş çıkmış. Böyle bir insanın anlatılması lazım ama özellikle MHP bunları anlatmıyor. Zaten ben MHP'lilerin gidip CHP'ye oy vereceğini zannetmiyorum. Sandığa gittiklerinde ellerinin oraya varmayacağına inanıyorum. Çünkü yapmamaları lazım, öyle düşünüyorum."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...