Hakan Akkaya'ya uyuşturucu davasından 2 yıl hapis!

Hakan Akkaya'ya uyuşturucu davasından 2 yıl hapis!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ünlü modacı Hakkan Akkaya, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek suçundan hakkında 2 yıla kadar hapis isteminde bulunuldu.

Modacı Hakan Akkaya'nın da aralarında bulunduğu 11 sanığın "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek" suçlarından yargılandığı davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Akkaya hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını, tedavi ve denetimli serbestliğin gereklerine uygun davranmaması halinde ise 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. nbsp;İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Hakan Akkaya ile 3 tutuksuz sanık ve 6 tutuklu sanık katıldı. nbsp;Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep etti. Cumhuriyet Savcısı Güngör Erkoç da esas hakkındaki görüşünün hazır olduğunu bildirdi. Savcı mütalaasında, sanık Emre Bekir Özmen'in savunması alınamadığından dosyasının ayrılmasını, 8 sanığın ise ''Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti'' ve ''uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçlarından ayrı ayrı 5 yıldan 28'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. nbsp;
Savcı mütalaasında, Hakan Akkaya hakkında aldığı uyuşturucuları arkadaşlarıyla partilerde dağıttığı ve birlikte içtiklerinin iddia edildiğini ancak bu duruma ilişkin delil elde edilemediğini belirtti. Savcı Erkoç, sanığın uyuşturucu kullandığını dolayısıyla eyleminin ''kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak'' olduğunu ve bu suçtan cezalandırılaması gerektiğini ifade etti. Savcı Erkoç, sanık Emrah Yazar ve Hakan Akkaya hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasını ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaması halinde ise 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Erkoç, tutuklu 6 sanığın da bu hallerinin devamına ve 2 tutuksuz sanığın ise tutuklanmasına karar verilmesini istedi. nbsp;












- ''Pişmanım, bedelini 10 aydır ödüyorum''
Mütalaaya karşı beyanı sorulan sanık Hakan Akkaya, ''Çok pişmanım. Bunun bedelini 10 aydır ödüyorum'' dedi. nbsp;Mahkeme heyeti, 6 sanığın tutukluluk halinin devamına, sanıklar Meral Yıldırım ve Vahit Akdeniz'in tutuklanması talebinin reddine karar verdi. Heyet, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre vererek, duruşmayı erteledi.




- İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Akkaya'nın "uyuşturucu madde ticareti yapmak veya temin etmek" suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. Diğer 10 sanığın da benzer suçlardan 5 yıl ile 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...