Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜİK'ten katliam sonrası 'mobing' açıklaması

/ Kaynak: AA
TÜİK'ten katliam sonrası 'mobing' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

TÜİK, Kars Bölge Müdürlüğü'ndeki katliam sonrası bazı basın yayın organlarında, elim olayın sebepleriyle ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında dün Kurumun Kars Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen elim olayın sebeplerine ilişkin gerçekle ilgisi olmayan bilgilere yer verildiği belirtildi. Açıklamada, bu haberlerde elim olayın, söz konusu olayı gerçekleştiren personele ayrımcılık ve psikolojik baskı uygulandığı için gerçekleştiği iddiasının yer aldığı ifade edildi.Kurumun ekonomik, sosyal, kültürel ve hayatın diğer alanlarına ilişkin resmi istatistikleri planlı bir şekilde ürettiği ve koordinasyonunu yaptığı belirtilerek, bu süreçlerin insan kaynakları dahil bütün kamu kaynaklarının üretim amacıyla etkin bir şekilde kullanımını gerektirdiğinden, açık, kurallı ve insan odaklı kurumsal bir çalışma kültürünün benimsendiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede hiçbir çalışanımıza ayrımcılık ve baskı yapılması söz konusu değildir. Elim olayı gerçekleştiren personel, 30 Temmuz 2012 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre ihtiyaç olan bölge listemizden kendi tercih ettiği Kars Bölge Müdürlüğümüze sosyolog olarak atanmıştır. Ancak atanır atanmaz bir başka bölge müdürlüğümüzde görev almayı talep etmiş ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aykırı olarak, pek çok kez izinsiz iş yerine gelmediği tespit edilmiştir. Sonradan psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı tedavi süreci içerisinde olduğu öğrenilen personelin baskı gördüğü iddiası üzerine idari inceleme yapılmış, hiçbir suretle iddianın somut bulgularına rastlanamamıştır. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde ifade edildiği şekilde kurumumuzda hiçbir çalışanımıza ayrımcılık veya baskı yapılmadığı gibi bu personele de yapılmamıştır.

Köklü bir geçmişe sahip, mobbing veya ayrımcılık gibi olaylara; tarihi, kültürü ve kurumsal yapısı ile izin vermeyen ve vermeyecek olan kurumumuz, çalışma düzeni ve huzurunu bozmaya yönelik, gerçekliği hiçbir şekilde ispatlanmamış bu tür iftira ve yalanlara karşı kayıtsız kalmayacak ve hukuk önünde her türlü haklarını arayacaktır. nbsp;
Derin üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşıyor, vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşımıza acil şifalar, başta aile ve yakınlarına olmak üzere tüm çalışanlarımıza ve milletimize sabırlar diliyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...