O yılların acısı bu fotoğrafta gizli

/ Kaynak: İHA
O yılların acısı bu fotoğrafta gizli

YAŞAM Haberleri  / İHA

1981 yılı Kırkpınar Ağası Mehmet İriş'in sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, 1989'da Bulgaristan'dan göç eden soydaşların sıkıntılarını gözler önüne serdi.

1989 yılında Bulgaristan'da yaşayan Türklerin, Sosyalist Bulgaristan Hükümeti tarafından ağır baskılar altında kalmaları sonucu, o dönemde Turgut Özal'ın girişimleriyle anavatan olarak kabul ettikleri Türkiye'ye geldikleri fotoğraftaki görüntü dikkat çekiyor.

O dönemde bindikleri trenle Edirne Kapıkule Garı'na inen soydaşların, trenden iner inmez vatanları olarak bildikleri Türkiye toprağını öpmeleri duygulandırıyor. Trenden iner inmez akrabalarına sarılan ve toprağı öpen soydaşlar, yaptıkları davranışla Bulgaristan'da yaşadıkları sıkıntıları ve kaçışın mutluluğunu gözler önüne seriyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerine göç etmeleriyle bilinen 1989 yılı Bulgaristan göçmenleri, yüzyıllarca yaşadıkları topraklardan tüm birikimlerini geride bırakıp sıfırdan başlayarak hayat mücadelesine atılmalarıyla da biliniyor.

Bulgaristan'da evlerini, bahçelerini, topraklarını bırakmak zorunda kalan ya da yok pahasına satan göçmenlerin, o dönemde devletin imkanlarıyla Edirne'de taksitlendirmeyle kendilerine konutlar verilerek "Göçmen Evler" denilen konutlarda yaşadıkları ifade edildi.
O yılların acısı bu fotoğrafta gizli

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...