İşler: 'Türkiye hiçbir zaman bu kadar tehdit altında olmamıştı'

/ Kaynak: İHA
İşler: 'Türkiye hiçbir zaman bu kadar tehdit altında olmamıştı'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiç bu kadar tehdit altında kalmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiç bu kadar tehdit altında kalmadığını belirterek, "Bu son 10 günde ne tür oyunlar çevireceklerini bilemiyoruz, son 10 gün içerisinde bir takım kumpaslar olabilir, bekleyip göreceğiz" dedi.
Başbakan Yardımcısı İşler, Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen AK Parti Sandık Kurulu Üyeleri Eğitim Toplantısı'na katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda konuşan İşler, 30 Mart seçimlerinde partililerin sandık başında uyanık olması gerektiğini söyledi. CHP, MHP, BDP, paralelcilerin bir tarafta olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir bayrak açtıklarını dile getiren İşler, CHP Genel Başkanı otobüste halkı selamlarken MHP'lilere bozkurt işareti yaptığını ifade etti. Durumun bugünlere geldiğini, sahnenin bu olduğunun altını çizen İşler, "Onun için bizimde gerekli tedbiri almamız lazım. Uyanık olmamız lazım. İşi şansa bırakmamız lazım. Sandıklara sahip çıkmamız lazım" dedi.
"TÜRKİYE'NİN İLERLEMESİNE 'YETER ARTIK' DİYORLAR"
30 Mart yerel seçimlerine 10 gün kaldığını ve yerel seçimlerin ardından yeni bir tarihin yazılacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu seçim bir yerel seçim olmaktan da çıktı. Öyle olaylar yaşanıyor ki son aylarda öyle kumpaslar kuruldu ki artık birileri yeter artık diyor. Hatta bazı partilerin sloganı 'Yeter artık' diye. Yeter artık derken neye yeter artık diyor? Birileri artık Türkiye'nin ilerlemesine yeter artık diyor. Büyümesine yeter artık diyor. Gelişmesine kalkınmasına yeter artık diyor. Bunları sağlayan yapan kim başta Recep Tayyip Erdoğan ona yeter artık diyor. Onu durdurma çalışıyorlar. AK Parti kadrolarını durdurmak istiyorlar. İşte bu seçim bundan dolayı bir yerel seçim olmaktan çıktı. Bir genel seçim edasıyla icra ediliyor. Önümüzdeki on gün sonrada bunun sonucunu göreceğiz."
"BİZ KULLARIN ÖNÜNDE DEĞİL ALLAH'IN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ"


İşler, son yapılan anketlerde AK Parti'nin açık ara birinci parti olduğunu görüldüğünün altını çizdi. Anketlere göre AK Parti'nin oy oranın yüzde 45 bandında seyrettiğini vurgulayan İşler, "Şuanda bütün AK Parti'nin açık ara birinci parti olduğunu ortaya koyuyor. Ama birileri bundan çok ciddi şekilde rahatsız. Bu son 10 günde ne tür oyunlar çevireceklerini bilemiyoruz. Son 10 gün içerisinde bir takım kumpaslar olabilir. Bekleyip göreceğiz. Ancak biz kendimizden eminiz. Bu operasyonlar yapıldığı zaman Başbakanımız çıktı erkekçe, 'Eteğinizde ne varsa getirin dökün.' Onların restine her zaman olduğu gibi rest çekti. Boyun eğmeyi. Dedi ki, 'Biz şimdiye kadar kula kulluk yapmayız. Bundan sonra da yapmayacağız. Biz sadece Allah'ın önünde eğiliriz. Kulların önünde eğilmeyiz. Tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayız' dedi sayın Başbakan" diye konuştu.


"TÜRKİYE; CUMHURİYET TARİHİNDE HİÇ BU KADAR TEHDİT ALTINDA KALMAMIŞTI"


17 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye yapılan operasyonlarda CHP'nin ve MHP'nin ellerini ovuşturmaya başladığını kaydeden İşler, CHP'nin ve MHP'nin paralel yapıyla el ele, kol kola girdiklerini söyledi. Türkiye'nin şuanda bir istiklal mücadelesi verdiğini belirten İşler, "Bir beka sorunu ile karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar tehdit altında kalmamıştı. Çünkü bir paralel yapı var. Devlet kurumlarına sinmişler ve birlerden talimat alarak harekete geçiriyorlar, hükümete ve başbakana operasyon yapabiliyorlar. TİB Başkanlığı açıkladı. 509 bin 516 kişi dinleniyor. Böyle bir çeteden bahsediyoruz arkadaşlar. Dinlenmedik kimseyi bırakmamışlar bu ülkede. Siyasetçileri, devlet adamlarını, gazetecileri ve aklınıza kim gelirse gelecekte Türkiye rol üstlene bilecek kim varsa hepsini dinlemişler. Kayıtlarını tutmuşlar. Böyle bir yapıyla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde geçmişte böyle bir kepazelik olmuş muydu? Var mı böyle bir mesele?" şeklinde konuştu.


"TÜRKİYE'Yİ DURDURMAK İSTİYORLAR"


Dinlenen kişilerle ilgili yorumlarda yapan Başbakan Yardımcısı İşler, dinlenen kişilere dikkat çekti. Türkiye'nin gelecekte bir yere gelecek insanların dinlendiğini ve kayıt altına alındığına vurgu yapan İşler, şuanda Türkiye'de büyük projeleri yapan işadamlarına yönelik operasyonların yapıldığını kaydetti. Hedefte sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunmadığını işaret eden İşler, hedefte işadamlarının da bulunduğunu söyledi. Hedefte olanın aslında Türkiye olduğunu kaydeden İşler, "Türkiye'yi durdurmak istiyorlar. Birilerini milletin bize verdiği yüzde 50 oydan çok rahatsız oldular" dedi.


"30 MART'TA OSMANLI TOKADINI YİYECEKLER"


Başbakan Yardımcısı İşler, imaj zedelemesinin üç yıldır devam ettiğini belirtti. Berkin Elvan'ın ölümünden dolayı sokakların Gezi olaylarında olduğu gibi yeniden terörize edildiğini ifade eden İşler, "Bir anda 32 ilde hareketlilik yaşandı ve seçimlere 10 gün kaldı ne tür olaylar olacağını kimse kestiremiyor. Çünkü bu adamlar ne fahasına olursa olsun Türkiye'yi durdurmaya çalışıyorlar. Milletimiz olan olayların farkında. Yayınladıkları kasetlere vatandaşlar aldırmıyor. 30 Mart'ta milletimiz bunlara öyle bir tokat vuracak ki hem de Allah'ın izni ile bu tokat tam da Osmanlı tokadı olacak" diye konuştu.


"Milletimiz oynanan oyunların farkında ve bunlara 30 Mart'ta güçlü bir ders verecek, güçlü bir Osmanlı tokadı aşk edecek" diyen Bakan İşler, yerel seçim çalışmalarında Ankara'da yapılan çalışmaları anlattı.


Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı İşler, Çubuklu vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafı da ziyaret eden Bakan İşler daha sonra Terör Mağdurları Derneği'ni de ziyaret ederek şehit ailesi yakınları ile sohbet etti. Bakan İşler Çubuk'taki temaslarının ardından Ankara'nın Akyurt İlçesi'ne geçerek temaslarına burada da devam etti.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...