Kurtlar Vadisi'nde 'Paralel yapıya' mesaj - VİDEO

Kurtlar Vadisi'nde 'Paralel yapıya' mesaj - VİDEO

GÜNDEM Haberleri

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde telekulak skandalı anlatıldı. Dizide cemaate Tevbe suresi ile mesaj gönderildi.

Kurtlar Vadisi Pusu bugün yayınlanan programda yasadışı dinlemeleri beyaz perdeye aktardı. Filmde telekulak skandalına ilişkin çarpıcı bilgiler verildi. Kimler neden dinliyor? Kayıtların kaydedildiği bilgisayarlar nerede. Türkiye'yi dinleyenler bunu nasıl analiz ediyor? İşte tüm bu soruların cevabı filmde verilmeye çalışıldı.
DİNLEME KAYITLARI İLK ÖNCE YURTDIŞINA GİDİYOR
kayıtlarının ilk önce yurtdışına gittiği daha sonra Türkiye'de gönderildiği filmde anlatıldı. Milyonlarca kişiyi bulan kayıtlarının nasıl oluyor da aynı zamanda dinlenebilip analiz edildiği sorusu yine senaryoda açıklandı.
YURTDIŞINDA BULUNAN SÜPER BİLGİSARAYLAR
Dinleme yapanların elinde 'Süper Bilgisayarlar' bulunuyor. Normal bilgisayarın 100 yılda yapacağını yapabilen bilgisayara sahip dinlemeleri yapanlar bunları rahatlıkla kaydedip analiz edebiliyorlar.
SADECE DİNLEMEMİŞLER DİNLETMİŞLER
Filmde yeralan senaryoda bu süper bilgisayarların bulunduğu ülkenin yabancı bir ülke olduğu ifade ediliyor. Yurtdışına giden dinlemeler sadece dinleme yapılamakla kalmdığı aynı zamanda yabancı istihbarat servislerine de dinletildiği bilgisi filmde verildi.
ÖRGÜTE TEVBE SURESİ İLE MESAJ
Filmde cemaate mesajlar verilmesi de unutulmadı. Tevbe Suresi ile örgüte mesaj yollandı. Filmde Surenin Türkçe meali okundu. Mealde "Bir de zararlı faaliyetlerde bulunmak, küfre yardım etmek, Mü'minler arasına ayrılık sokmak için ve öteden beri Allah ve Resûlüne karşı savaşanlara üs olsun diye bir mescit yapanlar vardır. Bunlar, "Bizim iyilikten başka hiçbir kasdımız yok" diye de mutlaka yemin ederler. Ama Allah şâhitlik eder ki bunlar mutlaka yalancıdırlar" suresinde yeralan ayetler aktarıldı.

##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...