Erdoğan'dan sosyal medya tepkisi: 'Kökü kazınacak'

Erdoğan'dan sosyal medya tepkisi: 'Kökü kazınacak'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü seçim durakları Sakarya ve Bursa oldu. Kendisini bekleyen mahşeri kalabalıklara hitap eden Başbakan, Bursa Osmangazi Gökdere Meydanında, sosyal medyaya çekidüzen vereceklerini söyledi. Erdoğan, "Mahkeme kararı çıktı. Twitter mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der böyle der hiç ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değil. Buna fırsat vermeyeceğiz. Süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güveniliği söz konusu" dedi.
Yasa dışı dinleme yapanlara "adiler, alçaklar" diye yüklenen Erdoğan, Fethullah Gülen'e gönderme yaparak, "Bursa Sultanların olduğu kadar alimlerin, gönül insanların şehridir. Bursa gerçek alim kimdir bilir" ifadesini kullandı. CHP'ye de yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben birilerine 'haşhaşi' dedim. Ama bu CHP de haşhaşidir, aynen. Aynı yerde buluşuyorlar, ortak paydaları o. CHP Kur'an-ı kerimleri toplatan değil mi, yakan değil mi, kitapları yasaklayan değil mi, ezan-ı Muhammediyeyi aslına uygun olarak değil Türkçe okutan değil mi? Bu CHP tarihi boyunca başörtüsüne zulmetmedi mi?"
Başbakan ,Yüksek Seçim Kurulu'nun AK Parti reklamını yasaklamasına da değindi. Erdoğan, "Reklamımızı beğendiniz mi? Güzeldi değil mi? Bu millet bayrağına nasıl sahip çıkıyor gördünüz. Kalkmışlar onu yasaklıyorlar. Neymiş, yasağa girermiş. Ya yeter ki diğer partiler de aynı şekilde buna yönelik propaganda yapsın. Propagandası yapılan bayrağımız olsun" şeklinde konuştu.
AK Parti'nin 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulması için TBMM başkanlığına önerge verdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Önce biz verdik. Rahatız, bu noktada sıkıntımız yok. Seçimden sonra gerekli adımı atacağız. Görüşmeleri mitinglerden takip ettim. Sayı az zannettiler. Baktılar bu iş gitmiyor. Oylamaya gelince 151 kişi kaldı. AK Parti 259 ile derslerini verdi, gönderdi. Ama bunlar akıllanmaz, uslanmaz, haddini bilmez. Bunlar Erzurumlu Teyo pehlivan gibi. Yenilmekten doymazlar."

TWİTTER KAPANDI nbsp;
Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin ardından Twitter'e erişim dün gece kesildi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10. maddesi ile görevli), 20.03.2014 tarih ve sayılı kararına istinaden TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ibaresi yer aldı. nbsp;

BAŞBAKANLIK: TWITTER YETKİLİLERİ DUYARSIZ
Başbakanlık Basın Müşavirliği, Twitter'la ilgili şu açıklamayı yaptı: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanmasında Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da bu olguya dikkat çekmiştir. nbsp;

nbsp;Erdoğan'dan sosyal medya tepkisi: 'Kökü kazınacak'
SEPETTE ÇİÇEK GETİRDİ
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Sakarya'daki mitingin ardından adaylarla birlikte halkı selamladı. Erdoğan, bu sırada sırtında çiçek yüklü sepeti, başında keşanı, ağzında emziğiyle küçük bir kız gördü. Erdoğan sevimli kızı kucağına alarak sevdi.

nbsp;Erdoğan'dan sosyal medya tepkisi: 'Kökü kazınacak'
Erdoğan'dan Gülen'e: nbsp;Sakarya'ya gel!
Başbakan Erdoğan önceki mitinglerde 'Pensilvanya', 'F tipi', 'zat' gibi nitelendirmelerle eleştirdiği Fethullah Gülen'e ilk defa isim kullanarak yüklendi. "İstediğin kadar tuzak kur, halkın, Hakk'ın bir tuzağı var. AK Parti, milletiyle bu yolda gümbür gümbür geliyor. Kim ne yaparsa yapsın" diyen Erdoğan, "Elimde çok şeyler var diyor. Bunlar şantaj çetesi. 10-15 yıl önce benim de bir saygım vardı ama ben bu saygılarımı falan kaybettim" ifadelerini kullandı. Erdoğan şunları söyledi: "Millet, kaset siyasetine itiraz ediyor. Millet, diniyle alay edenlere, dini değerlerini ayaklar altına alanlara, din içinde paralel din kurmaya çalışanlara itiraz ediyor. 'Tek ceketim var' deyip o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor. Ne diyor? 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim'. Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya? Bu nasıl bir inziva Allah aşkına 'İnzivadayım' diyor, holding yönetiyor, şirket yönetiyor, milyarlarca doları yönetiyor. Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor, hatta yatak odalarını izliyor. Spordan darbelere, MİT raporlarından Susurluk'a, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...