Huzurumuzu bozamayacaklar

Huzurumuzu bozamayacaklar

GÜNDEM Haberleri

Bugün Nevruz... Silahlar sustu, Türkiye huzurlu 1 yıl geçirdi. 7'den 70'e herkesin dileği: Bu Nevruz da barış sürecini taçlandırsın.

Terör örgütü PKK'nın silahlı mücadele dönemini bitirdiğini açıklamasının üzerinden tam bir yıl geçti. Abdullah Öcalan'ın 21 Mart 2013'te Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında okunan mesajı ile süreç yeni bir ivme kazanmıştı. Doğu ve Güneydoğu, 1 yıl 'çözüm baharı'nı yaşadı. Huzuru sahiplenen bölge halkı, tahrikleri anında bertaraf etti. Örgütün çözüm sürecinde bundan sonraki tavrını belirleyecek Öcalan'ın yeni açıklaması, bugün yine Diyarbakır'da düzenlenecek Nevruz etkinliğinde duyurulacak. Öcalan'ın mektubu, önceki gün istihbarat görevlileri tarafından Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) iletildi. Öcalan, görüşmelerin yavaşlığından ve "müzakere" sürecine geçilmemesinden şikayet etse de barış ve çözümden geriye dönüş olmayacağını vurgulayacak; "Provokasyonlara gelmeyin" uyarısı yapacak. KCK tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "yerel seçimlerden sonra beklenen adımlar atılmazsa süreç biter" ifadesi kullanılmıştı. Buna karşılık BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sürecin başlatan Öcalan'dır, bitip bitmeyeceğine karar verecek olan kişi de odur" cevabını vermişti. Öte yandan, BDP, İstanbul'daki Nevruz kutlamalarını pazar günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirecek. Aynı gün Başbakan Erdoğan Yenikapı'da miting gerçekleştirecek.

nbsp;Huzurumuzu bozamayacaklar

KARDEŞLİĞİN GÜNÜ... nbsp;
Böyle kutlayalım!
Baharın müjdecisi Nevruz, Türk dünyasında coşkulu etkinliklerle kutlanıyor. Yaklaşık bir ay hazırlık yapan Azerbaycanlılar, başkent Bakü'nün tarihi mekanlarından İçerişehir'de düzenlenen festivalde bir araya geldi. Kurulan stantlarda Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye, İran, Kırgızistan, Tacikistan ve Rusya'ya ait yöresel yemekler, kıyafetler ve el sanatları tanıtıldı. Ünlü sanatçı Lale ile Türk vatandaşı eşi müzisyen Nurkan'ın söylediği şarkılar, çocukların halk oyunu gösterileri büyük ilgi gördü. Özbekistan'da da renkli görüntüler vardı. Ülkede 21 Mart resmi tatil ilan edilirken, başkent Taşkent'teki pek çok park ve meydanlarda konserler düzenlendi.
Haber Merkezi İSTANBUL




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...