Motorin ve benzin daha da ucuzlayacak

Motorin ve benzin daha da ucuzlayacak

Ekonomi Haberleri

EPDK'nın talebi sonrası fiyatlarını gözden geçiren dağıtım şirketleri, motorinde 6-7 kuruş indirime gitti. Bu adımla 14 kuruş daha ucuzlaması bekleniyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), katkılı akaryakıt ürünlerinde indirim yapılması talebinin ardından fiyatlarını yeniden gözden geçiren dağıtım şirketleri, motorinde 6-7 kuruş indirime gitti. Ayrıca, EPDK'nın dün tavan fiyat uygulamasına geçmesiyle, birlikte benzin ve motorin yaklaşık 14 kuruş daha ucuzlayacak. 7 kuruşluk indirimle İstanbul'da motorin 4.58-4.61, katkılı motorin ise 4.64-4.67 liradan satılmaya başlandı. EPDK'nın uyarısının ardından katkılı motorinde 3 günde 2 indirim yapıldı. Toplam indirim 11-12 kuruşu buldu. Eski uygulamada, dağıtım şirketleri ve bayilerin toplam kâr marjı yüzde 11 seviyesinde, 5,00 TL'lik benzinde ise kâr 55 kuruş oluyordu. Yeni tavan fiyat uygulamasıyla birlikte ise kâr 37 kuruş olarak belirledi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...