Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Niğde saldırısının 3. zanlısı da yakalandı

Niğde saldırısının 3. zanlısı da yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Niğde'de güvenlik güçlerine açtıkları ateş sonucu 1 asker ve 1 polisi şehit eden, 1 kişinin ölümüne sebep olan zanlılardan üçüncüsü de Adana yakalandı.

Niğde'de dün Ulukışla-Adana otoyolunda yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açıldı. Saldırıda bir asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de hayatını kaybetti. 8 kişiyi de yaralayan 3 saldırgandan ikisi dün yaralı olarak yakalanmıştı. Saldırıyla ilgili aranan üçüncü zanlı da yakalandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'de güvenlik güçlerine saldırıda bulunan 3. zanlının Pozantı civarında bir köyde yakalandığını bildirdi. Ala, olaya karışan saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını ifade etti. Öte yandan saldırganların, IŞİD veya El Kaide terör örgütü üyesi olabilecekleri bildirildi.

Saldırganların, hedefinin tam olarak neresi olduğunun öğrenilemediği kaydedildi.

NİĞDE SALDIRISINDA EL nbsp;KAİDE ŞÜPHESİ

Niğde'de dehşet saçan ve IŞİD veya El Kaide üyesi olabilecekleri bildirilen teröristlerden 2'sinin Arnavutluk, diğerinin ise Kosova vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi yakınlarında dün 1 astsubay ve 1 polisi şehit eden, 1 şoförü öldüren ve 7 askeri de yaralayarak dehşet saçan teröristlerin kimlikleri saptandı. El Kaide üyesi oldukları sanılan teröristlerden 18 yaşındaki E.S. ve aynı yaştaki E.A. Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R. de Kosova vatandaşı çıktı.

Ulukışla - Adana otoyolunun Gedeli viyadüğünde dün yapılan yol kontrolünde durdurulmak istenen taksideki teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit eden teröristler, 7 askeri de yaraladıktan sonra, gasp ettikleri kamyon şoförü Turan Yaşar'ı da öldürdükten sonra kaçtı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Olayın ardından gittikleri sağlık ocağında teröristlerden 2'si yakalandı, 1'i ise kaçtı. Türkçe bilmeyip Arapça konuştukları için Suriye uyruklu oldukları sanılan teröristlerin taksi şoförü K.Ö. ile İstanbul'a gitmek üzere anlaştıkları belirlendi.

Yaralı teröristlerin yapılan sorgulamaları ve yapılan incelemeden, yaralı iki teröristten 18 yaşındaki E.S.'nin Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R.'nin de Kosova uyruklu olduğu ortaya çıktı. Dün kaçan ve takip sonucu yakalanan diğer terörist 18 yaşındaki E.A.'nın da yine Arnavutluk vatandaşı olduğu belirlendi.

Teröristlerin üzerinden 3 Kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 7 el bombası çıkmış, Hatay'dan İstanbul'a gitmek üzere taksiyle yola çıktıkları belirlenmişti. Hem teröristler, hem de onları İstanbul'a götürmek üzere Hatay'dan yola çıkan taksi şoförü K.Ö.'nün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

NİĞDE TERÖRİSTİNİ YAKALATAN ŞÜPHE!

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan üçüncü terörist de yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü köyü camisi önünde aracıyla seyyar olarak ekmek satan esnaf, kendisinden alışveriş yaparak 50 dolar veren ve para üstünü almayan kişiden şüphelendi.

Jandarmaya haber verdikten sonra bu sırada cami önünde bulunan köylülerle zanlıyı etkisiz hale getiren esnaf, köye gelen güvenlik güçlerine teröristi teslim etti.

Saldırganın sorgulanmak üzere Niğde'ye götürüldüğü öğrenildi.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki teröristlerin, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir kamyon sürücüsü de hayatını kaybetmişti. Çıkan çatışmada 2 terörist yaralı ele geçirilirken, bir terörist kaçmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...