BTK'dan flaş açıklama! Twitter'a erişim ne zaman kalkar?

BTK'dan flaş açıklama! Twitter'a erişim ne zaman kalkar?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dünyanın en popüler sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'a erişim yasaklandı. Peki Bilgi ve Teknoloji Kurumu ne dedi, işte son gelişmeler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarının ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından Twitter'a erişimi engelleme kararı verildiğini bildirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır' denildi.


ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKAR?
Açıklamada, "yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği" bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...