Başbakan Erdoğan: 'Bunların gayeleri için her yol meşru'

Başbakan Erdoğan: 'Bunların gayeleri için her yol meşru'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Artvin ve Rize mitinginde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bunların gayeleri için her yol meşru. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la, hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar" dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitinginde yaptığı konuşmada, ana-baba ocağı olan Rize'ye en son 24 Ağustos'ta geldiğini ve toplu açılış töreni yaptığını anımsattı.Aradan 7 ay geçtiğini belirterek, "Özledik be. Ana ocağımızı özledik, baba ocağımızı özledik. Rizeli kardeşlerimizi özledik. Elhamdülillah şu coşkuya bak, şu aşka bak, şu sevdaya bak. 30 Mart'ın rengi belli oldu Rize'de. Sizden Allah razı olsun. Ne diyor; 'Gemi milinen olur, sevda dilinen olur, güzeller çok var ama meyil Rize'ye olur.' Öyle mi? 81 güzel var ama içlerinde Rize'nin yeri başka, bugün bambaşka" diye konuştu.

AK Parti'yi 14 Ağustos 2001'de kurduklarını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Yeniden yollara çıktık. Bu sefer Türkiye bize güvendi, yetki verdi. Emaneti bize teslim etti. Rabbime sonsuz şükürler olsun. 11 yıl boyunca başbakanlık yaptık. Ardı ardına. Bizi seçenlere, 81 vilayetimize, Rizemize mahcup olmadık. Yaptıklarımızla Türkiye'nin yüzünü ağarttık, eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla Rize'nin yüzünü ağarttık. Rize'den aldığımız kültürle 77 milyonun, 81 vilayetin hizmetkarı olurken, tüm dünya mazlumlarına el uzattık. Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara kucak açtık. Biz Rize'den şunu öğrendik: Atmaca gibi atak olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi gibi çağlayacaksın, bereketli çay bahçeleri gibi almadan veren el olacaksın.' İşte biz bunu öğrendik. Nereden? Rize'den. Biz Rize'den Rizeli gibi yiğit, mert, dürüst olmayı öğrendik."

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) İzmir'e gidiyor, ulusalcı. Suriye'ye gidiyor, Esedci. Hakkari'ye gidiyor, terör örgütü işareti yapıyor çünkü bölücü. İstanbul'a gidiyor, vandallara karışıyor, gezici. Ankara'ya geliyor, MHP'li görünüyor, bozkurt işareti yapıyor, ülkücü, bu havaya giriyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka, sabah başka"

''Şimdi birkaç gündür onun patronu olduğu gazete onun röportajını yayınlayor. Ne diyorlar, 'Herkes konuştu o sustu.' Doğru işine gelince hep sustu işine gelince konuştu. Hakkını yemeyelim arada bir konuştu. 12 Eylül'de darbecilere yağ yaktı, 28 Şubat'ta darbecilere ödül verdi, merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğunu bozdu. Ne dedi, 'Beceremediniz artık çekilin' dedi''

"Bunların gayeleri için her yol meşru, her şeyi yapabilirler. Bunlarda şantajcılık var, yeri geldiği zaman onu kullanıyor çünkü. Her numara var bunlarda. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la, hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar"

''Bayrak reklamımızı izlediniz değil mi? Bayrak sevdası budur, bayrak aşkı budur, bayrak heyecanı budur. CHP kalkmış bizimle bayrak yarışına giriyor. Kılıçdaroğlu sen git yat, senden bir şey olmaz. Sen önce Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandırmayı bir öğren. Hakkar'de anlaşma yaptılar Türk bayrağını dalgalandıramadı. CHP bayraklarıyla meydana çıktı''

''Bu seçimde alacağımız oyla sadece Türkiye'ye değil dünyaya mesaj vereceğiz''

BAŞBAKAN ERDOĞAN ARTVİNDE KONUŞTU

Artvin'e gelirken bir şey dikkatimi çekti. Şu Çoruh nehrinin kenarında vahşi bir görüntü var. Bu CHP'liler geziciler hani çevreciydi. Bizler modern çöp depolama sistemlerini kurduk, onlar hala çevreye çöp depolıyorlar.

Biz şu yaptığımız yatırımlar ile Artvin'i nereden nereye getirdiğimizi zaten görüyorsunuz. nbsp;

Üniversiteyi kurduk. Şimdi burada Artvin'in evletlarıda okuyor şehir dışından gelen evlatlarımız da okuyor. YURTKUR binası bile onların akıllarına gelmiyordu. Onları bile biz yaptık.

Bizim iktidarımızdan önce öğrencilere verilen burs 45 liracıktı. Şimdi biz 300 lira veriyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Büyük medeniyet yolunda, insan, demokrasi, şehir diyoruz. Lafla bunlar olmuyor.

Artvin'de inşallah süratle doğalgaza kavuşacak. Şu anda 72 ilimizde doğalgaz var, diğer 9 ilde bu nimetten süratle faydalanacak.

Pensilvanya'da bir zat var. Hocaefendi midir istihbarat şefi midir nedir bilmiyoruz. Ya sanane milletin ne konuştuğundan. Bu memleketi çok mu seviyorsun. Ne işin var orada. Çık gel buraya. Benim ülkemi oradan niye karıştırıyorsun. Neymiş tek ceketin cebine milyar dolarlar sığra mı? Nasıl yapıyorsun bunu?

Ah benim başörtülü kızlarım ne dertler çektiler. Üniversitelerin kapılarından çevrildiler. Kat sayı engeli getirdiler. İstediğin üniversiteye giremiyorsun. Kardeşlerim ne oldu sabrettik zafere koştuk. 4+4+4 ile Türkiye'nin önünü açtık. Başörtüsü sorunu çözdük, istediğin üniversiteye gidebiliyorsun. İşte birlik beraberlik budur.

İnşallah Artvin ile Rize arasında bir yere havaalanını yapacağız. Etüt çalışmalarını yapıyoruz.

Bu adamlar böyle proje planlar açıklayamazlar. Bize atılan yolsuzluk iftiralarına biz hep eserlermiz ile karşılık verdik.

Zamanında MHP gitti IMF borçlandı. O borcu biz ödedik. Bunlar milliyetçiyiz diye geçiniyorlar. Bırakın bunu siz laf milliyetçisisiniz.

Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyenler var. Ama biz onlara rağmen büyüyeceğiz. nbsp;

Dünya ile yarıştık. İnşallah daha da yarışacağız.

Kemalpaşa tutturdu ilçe ilçe diye. Oradaki yatırımlar tamamlanınca Mustafa Kemalpaşa da ilçe olacak inşallah. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...