Dedesinin filminde başrol oynayacak

Dedesinin filminde başrol oynayacak

MAGAZİN Haberleri

Aşık Veysel'in hayatı, 41'inci ölüm yılında beyazperdede olacak. 'Uzun İnce Yol' adlı filmde, halk ozanının eşini ise torunu canlandırıyor.

Güzelliğin 10 Para Etmez, 'Dost Dost Diye', 'Uzun İnce Bir Yoldayım'... İmza attığı onlarca türkü ve özgün yorumuyla unutulmayan Aşık Veysel'in hayatı sinemaya aktarılıyor. 41'inci ölüm yıldönümünde ünlü halk ozanının anlatıldığı, 'Uzun İnce Yol' adlı filmin çekimleri 5 Ağustos'ta Sivas'ta start alacak. Yapımda, Veysel'in torunu Yeliz Şatıroğlu da rol alıyor. Şatıroğlu, kendi babaannesi olan Aşık Veysel'in eşi Gülizar'ı canlandıracak. Filmin yönetmenliğini ise senaryoya da imza atan Bilal Babaoğlu üstlendi. nbsp;


OZANI OYNAYACAK İSİM SIR nbsp;
2015 Mart tarihinde gösterime girmesi planlanan 'Uzun İnce Yol'da Aşık Veysel'i kimin canlandıracağı ise sır gibi saklanıyor. Öte yandan ustanın anlatıldığı film, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hem senaryo hem yapım desteğine layık görüldü.


'ÇİFTE MUTLULUK YAŞIYORUM'
Filmde babaannesine hayat verecek olan Yeliz Şatıroğlu, hislerini şu sözlerle dile getirdi: 'Uzun İnce Yol' benim için manevi değerler de barındıran bir film. Dolayısıyla çifte mutluluk yaşıyorum. Babaannemi canlandıracağım için objektif olamayacağımı düşünsem de ekip tereddütlerimi azaltıyor.
AKŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...