Yaralı teröristlere ilk yardımı köylüler yapmış

Yaralı teröristlere ilk yardımı köylüler yapmış

GÜNDEM Haberleri

Niğde'de dehşet saçan ve yaralı olarak kaçan 2 teröristin, kim olduklarını bilmeyen köylüler tarafından 112 sağlık istasyonuna götürüldükleri ortaya çıktı.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 güvenlik görevlisini şehit ederek bir kamyon şoförünü öldüren teröristlerden ikisinin, yaralı olarak kaçtıkları Eminlik köyünde kim olduklarını bilmeyen köylüler tarafından 112 sağlık istasyonuna götürüldükleri ortaya çıktı.

Eminlik köyü 112 Sağlık İstasyonu hizmetlisi Mahmut Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün saat 11.45 gibi istasyona, "çatışma var vakaya çıkın" şeklinde anons geldiğini ve istasyondaki görevli ekibin olay yerine gittiğini söyledi.

Ekip gidince istasyonda kimsenin kalmadığını anlatan Yalçınkaya, "Bir tek ben kalmıştım. Saat 12.00 olduğu için ben de yemeğe gitmek için istasyonun yakınındaki evime gittim. Aradan on dakika geçti, dışarıdan sesler duymaya başladım. Dışarıya baktığımda o gün izinli olan ATT arkadaşımız Semih'i gördüm. Köylüler 'yaralılar var, yardım edin' diye Semih'i çağırmışlar. O arada ben de koştum, Terörist olduğunu sonradan öğrendiğimiz iki yaralıyı yarı baygın şekilde köylülerle birlikte sağlık istasyonuna taşıyarak ilk müdahalelerini yaptık."

İŞTE NİĞDE'DEKİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLERDEN BİRİ
Yaralı teröristlere ilk yardımı köylüler yapmış

- Üzerlerinde bomba varsa patlatırlar diye korkmuşlar

Teröristlerin gasp ettikleri kamyonu köyün biraz dışında durdurduklarını, direkt sağlık istasyonuna gelmediklerini ifade eden Yalçınkaya, şöyle devam etti:

"Eli silahlı, sakallı uzun saçlı iki kişiydiler. Terörist olduklarını bilmiyorduk. Yaralı gözüyle baktık. Hemen istasyona alıp müdahale edelim diye düşündük. Yaralıları bulundukları yerden getirdiğimizde yarı baygınlardı. İstasyona aldıktan sonra da silahlarını alıp, müdahale odasında bir köşeye bıraktık. Semih arkadaşımız serumlarını taktı, damar yollarını açtı. Ben biraz tereddütlü davrandım, üzerlerinde bomba varsa patlatırlar diye düşünerek çok fazla yanlarına girmek istemedim, tedirgin oldum. Bu arada polise jandarmaya da haber verdik, hepsinin haberi varmış ama çatışma olduğu için bize dönemiyorlarmış"

- Güvenlik güçleri sağlık çalışanlarının rehin alındıklarını zannetmişti

Teröristlerin arkasından polis, jandarma ve ambulansın geldiğini ancak istasyondaki görevlilerin rehin alındığını düşündükleri için içeriye giremediklerini sonradan öğrendiklerini belirten Yalçınkaya, "Biz teröristlerin silahlarını alıp ilk müdahalelerini yaptıktan sonra güvenlik güçlerini içeriye çağırdık. Zaten yarı baygınlardı silah sıkacak halleri yoktu. Yaralı teröristlerden birisi ATT arkadaşa problem yok anlamında 'no problem' demiş. Zaten Türkçe konuşmuyorlardı. Yarım İngilizce, yarım Arapça konuşarak anlaşmaya çalıştık. O an birbirlerine bakarak 'sanki yolun sonuna geldik' der gibi bir işaret yaptılar. Bizimle birlikte birkaç köylü daha vardı müdahaleye yardımcı oldular. Onlar da başından tutuyordu. Bizi kesinlikle rehin almadılar, zaten rehin alacak halleri de yoktu. Belden aşağıları yaralıydı."

Teröristlere müdahale ederken iki şehit olduğundan habersiz olduklarını dile getiren Yalçınkaya "Bunların terörist olduğunu bilsek yine aynı müdahaleyi yapardık ama biraz korkardık. Ya da kapıları kitlerdik içerde kalırlardı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...