Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

Vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

GÜNDEM Haberleri

Vücut dilimize dikkat ederek kariyerimize destek olabiliriz. İşte ofiste kaçınmanız gereken vücut dilindeki 7 kusurlu hareket!

1. Fazla göz kontağı kurma
Göz kontağı karşınızdakini dinlediğinizi göstermek açısından önemlidir. Ancak konuyu abartıp "dik dik bakma" evresine geçerseniz agresif bir kişilik olarak algılanabilirsiniz.


nbsp;
2. Eğik bükük duruş
Bir iş arkadaşınızla konuşurken eğilip bükülmekten kaçının ve dik, karakterli bir duruş sergileyin. Özellikle müdürünüzle konuşurken dik oturun. nbsp;Aksi takdirde karşınızdaki sizin sıkıldığınızı düşünür ve ciddiyetinizi kaybedersiniz. Yine masanızda otururken esneme, masaya yatma gibi hareketler pek hoş karşılanmayacaktır.


3. nbsp;Yerinde duramama
Heykel gibi donuk durmanızı önermiyoruz ancak tam tersi şekilde kıpır kıpır da olmamalısınız. Sadece yeteri ölçüde el ve vücut hareketi kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kendine güvensiz, huzursuz ve gergin bir tablo çizersiniz.


4. Omuz silkme
Omuz silkme, söylediğiniz şeye güvenmediğinizin bir göstergesidir. Şüpheci olduğumuzda omuz silkmeye meylederiz. Bu nedenle omuzlarınız dik ve yerlerinde durmalı.


5. Tırnakları yeme
Ofiste tırnaklarınızı yemekten vazgeçin. Tüm karizmanızı 2 saniyede yok edecek bir hareket varsa o da tırnak yemektir.


6. Kaş çatma
Sürekli kaşları çatık gezdiğinizin farkında olmayabilirsiniz ancak alışkanlık haline geldiğinde bu huydan kurtulmak zor olabilir. Sabit ve yumuşak bir yüz ifadesi takınmaya çalışın.


7. Çok yakın temas
Elinizi kolunuzu sürekli konuştuğunuz kişiye dokunmak için kullanmayın. Yüzünüzü nefesinizi hissettirecek kadar yaklaştırmayın. Profesyonel yaşamda her zaman belirli bir mesafede iletişim kurmaya özen gösterin.
MİLLİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...