En yetkili ağızdan Twitter açıklaması

/ Kaynak: AA
En yetkili ağızdan Twitter açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'a erişimin engellenmesinin mahkeme kararı olduğunu, bunun siyasi bir karar olmadığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'a erişimin engellenmesinin mahkemelerce alınmış bir karar olduğunu, bunun siyasi bir karar olmadığını belirterek, "Hukuka ve kanunlarımıza uyduğu sürece, herkes istediği gibi yayın yapma özgürlüğüne sahiptir. Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi Türk mahkemlerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir" dedi.

Elvan, partisince düzenlenen mitinge katılmak için geldiği Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, gazetecilerin talebi üzerine, bir kahvehanede basın toplantısı düzenledi. Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elvan, bir kadının adına sahte bir Twitter hesabı açıldığını, bu sahte hesaba bazı pornografik resimler konulduğunu, resimlerin üzerine de kadının isminin yazıldığını söyledi.

Elvan, "İşte bu resimler yanımda ancak göstermem mümkün değil. Bu resimlerin o kadına ait olduğu izlenimi verilmek istenmiştir. Bu vatandaşımız mahkemeye başvurmuştur. Mahkeme, Twitter'ın ilgili hasabına erişimin engellenmesi yönünde karar vermiştir" diye konuştu.

Mahkemenin bu kararı Telekominikasyon İletişim Başkanlığına bildirdiğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Telekominikasyon İletişim Başkanlığı ise bu mahkeme kararını Twitter'a, biliyorsunuz Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alıyor, bildirmiş ve erişimin engellenmesini istemiştir. Ancak erişim engellenmesi söz konusu olmamıştır. Twitter bu alanda duyarsız kalmıştır. Bunu savunan bir sosyal medya politikası olamaz. Bir devlet vatandaşlarının hukukunu korumak zorundadır. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlü bir kurumdur ve yerine getirmezse suçlu konuma düşer. Hükümet olarak internet kullanımını teşvik eden, yatırım yapan ve bunu yaygınlaştıran bir politika izliyoruz. Ancak internet özgürlüğü insanların özel yaşamına, kişilik haklarına müdahaleyi haklı kılmaz. Sosyal medyada hergün aile bütünlüğüne, kutsal değerlere milli duygulara hakaret edilmektedir. Bunun en güzel örneğini de biraz önce sizlere verdim. Hukuk herkese lazımdır. Ve beraat-ı zimmet asıldır. Herkesin özel hayatı saldırıya uğrayabilir. Bu yüzden herkes için bir hukuk sistemini işler hale getirmeliyiz."

- "Tüm sosyal medya siteleri Türkiye'de hukuka uymak zorundadır"

Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erişimin engellenmesi mahkemelerce alınmış bir karardır, siyasi bir karar değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşlarının haklarını ve hukunu korumak zorundadır. Türkiye, interneti yasaklayan bir ülke değildir. Hakaret ve hukuksuzluğa karşı hep birlikte durulmalıdır. Twitter, Youtube ya da benzeri tüm sosyal medya siteleri Türkiye'de hukuka uymak zorundadır. Hukuka ve kanunlarımıza uyduğu sürece herkes istediği gibi yayın yapma özgürlüğüne sahiptir. Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi Türk mahkemlerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...