Bodrum Havalimanı'na en yüksek teklif TAV'dan

Bodrum Havalimanı'na en yüksek teklif TAV'dan

Ekonomi Haberleri

Milas Bodrum Havalimanı terminalleri işletme hakkı ihalesine en yüksek teklifi 717 milyon Euro'yla TAV Havalimanları verdi.

Milas Bodrum havalimanı işletme hakkı ihalesi tamamlandı. TAV Havalimanları TAVHL Milas Bodrum Havalimanı işletme hakları için 717 milyon Euro le en yüksek teklifi verdi. İhaleye teklif veren şirketlerden Astaldi SPA -Romairport-Göçay İnşaat OGG ve YDA İnşaat açık artırma sırasında çekildiklerini açıkladı. Açık artırmanın 105'inci turunda Fraport-IC İçtaş da geri çekildi. Milas Bodrum havalimanı iç ve dış hat terminallerinin 2035 yılı sonuna kadar işletme hakkı için yapılan ihaleye dört yatırımcı teklif vermişti.

'BEKLENTİLERİMİZİN BİRAZ ÜZERİNDE OLDU'

nbsp;İhale sonrasında konuşan TAV Havalimanı CEO'su Sani Şener, ihaleye verilen teklifte beklentilerinin biraz üzerinde olduğunu söyledi ve "Biz şu andaki rakamlardan ziyade gelecekteki yerine bakıyoruz. Orası Türkiye'nin en büyük dördüncü şehri olmaya aday. Orayı inşa eden Astaldi şirketine de çok teşekkür ediyoruz" dedi. Şener bundan sonra da kendi operasyonel yetileri dahilinde olan her türlü ihaleye gireceklerini söyledi ve herhangi bir kaynak sorunlarının olmayacağını, kaynak sorunu yaşatacak ihalelerde yer almayacaklarını da belirtti. TAV CEO'su, "Biz halka açık bir şirketiz. Hissedarlarımıza gelirlerine zarar verecek bir hamle yapmayız" dedi.

NE OLACAK?

İç hat işletmesi Devlet Hava Meydanları'nda bulunan havalimanının dış hat terminalini 22 Ekim 2015 tarihine kadar Astaldi'nin sahibi olduğu Mondial işletecek. İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz, ihalede dış zarf tekliflerinin incelemesinin ardından iç zarf tekliflerinin açılacağını ve ardından açık artırmaya geçileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...