Twitter yeniden açıldı mı ? Twitter nedir, Twitter giriş yolu

Twitter yeniden açıldı mı ? Twitter nedir, Twitter giriş yolu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dün gece erişime kapanan Twitter'a 14.30 itibariyle kullanıcıların bir kısmı girebilmeye başladı. Peki bu nasıl oldu? Yasak kararı kalktı mı?

Türkiye 'de 12 milyon kadar kullanıcısı olan Twitter'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılması sonrası Twitter harekete geçti. Yeniden açıldı, açılmadı iddiaları süren Amerika merkezli şirket ilk etapta avukat bulmaya çalıştı. nbsp;Gece geç saatlerde Türkiye'den avukat arayışına giren Twitter, bilişim davalarının tecrübeli isimlerden Av. Gönenç Gürkaynak ile anlaştı. Av. Gürkaynak, sabah saatlerinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'yla (TİB) görüşmek için Ankara 'ya gitti. nbsp;Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkaynak, Twitter'ın Türkiye'deki avukatı olduğunu doğruladı. Twitter'ın çözüm için harekete geçtiğini belirten Gürkaynak, görüşmelerin şu anda sürdüğünü ifade etti. nbsp;


TWİTTER YENİDEN Mİ AÇILDI? nbsp;
Yaşanan gelişmeler sonrasında twitter'ın yeniden kullanıma açıldığı iddia edildi. Yasak sonrasında twitter'a Türkiye'den girişler kısa süreliğine düşü göstermiş, ardından Türkiye'den gönderilen mesajlarda ciddi bir artış gözlenmişti. Bunda kullanıcıların DNS ayarlarını değiştirmek ya da farklı uygulamalar yüklemek gibi çözümler bulması etkili olmuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de dahil hükümet ve devlet yetkilileri de yasağı delmişti. Twitter'ın Ankara'da yürüttüğü görüşmeler sonrasında ise siteye girişlerin açıldığı iddia edildi. Pek çok kullanıcı, herhangi bir ayar yapmadan siteye girebildiğine dair tweetler attı. Bazı bölgelerde İnternete 3G ile bağlana kullanıcılar da twitter'a erişimde bir sorun yaşamadı.


TWİTTER NEDİR?
Twitter bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına tweet (İng. cıvıldama) adı verilen 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracıdır. Kullanıcılar tarafından atılan tweetler herkes tarafından görülebilir. Ancak kullanıcılar attıkları tweetleri sadece kendi arkadaşları olarak da görülmelerini sınırlandırabilir. Kullanıcılar diğer kullanıcıların tweetlerine üye olabilirler.


Üye oldukları kişi veya kurumların takipçi sayısını ve bunların kimleri takip ettikleri görebilirler. Tüm kullanıcılar Twitter'ın websitesi aracılığıyla tweetlerini gönderebilir ve alabilirler. Kullanıcılar Twitter'ın websitesine uyumlu harici uygulamalar (akıllı telefonlar gibi) veya belirli ülkelerde erişilebilen kısa mesaj servisi tarafından giriş yapabilirler.


2008'deki ABD seçimlerinde özellikle Barack Obama tarafından sıklıkla kullanılan Twitter'dan Türkiye'deki son yerel seçimlerde de yararlanılmıştır. Ayrıca Twitter, sosyal medyanın en popüler araçlarından biri olarak gösterilmektedir.


2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilmesinden bu yana Twitter, dünya çapındaki popülaritesini gün geçtikçe arttırmış ve içerdiği uygulamaların programlama arayüzünün kısa mesaj gönderim ve alımı konusundaki olanaklarıyla internet dünyasının SMS'i olarak anılmaya başlamıştır. 25 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkçe olarak kullanılabilir. Twitter üzerindeki kullanıcıların etkisinin takipçi sayısından ziyade kullanıcının tweetlerine gelen retweetlere bağlı olduğu ortaya konmuştur.


Facebook'taki gibi arkadaş sistemi değil de takipçi sistemiyle çalışması popülaritesini arttırmaktadır. Sosyal medyada Facebook'un oluşturduğu dev tahtın yerini artık Twitter'ın almaya başladığı söylenmektedir.


Oldukça büyük bir reklam kaynağı olan Twitter ünlülere para da kazandırmaktadır. Twitter'da 16 milyondan fazla takipçisi olan Amerikalı ünlü TV yıldızı Kim Kardashian, markalarla anlaşmalı olarak attığı her tweet başına 8 bin dolar almaktadır.
Günümüzde Twitter'da her dakika ortalama yaklaşık 98 bin tweet atılmaktadır.


Yapılan bazı araştırmalara göre Twitter'da profilleri bulunan dev markaların; Google, Twitter, YouTube takipçilerinin %33'ü, Facebook takipçilerinin ise %44'ünün sahte veya spam profillerden oluştuğu tespit edildi.


Türk mahkemelerinin içerik kaldırma taleplerine olumsuz geri dönüş yaptığı gerekçesiyle 20 Mart 2014 gecesi kademeli olarak erişime kapatıldı. Kapatma kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde yaptığı "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından geldi. Kapatma ile ilgili olarak Başbakanlık Basın Müşavirliği bir açıklama yayınladı.



İŞTE TWİTTER'A GİRİŞ YÖNTEMLERİ nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...