Twitter açıldı, Twitter açıldı mı? Twitter'a erişim

Twitter açıldı, Twitter açıldı mı? Twitter'a erişim

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Twitter için yasak kararı kalktı mı? Dün gece 23.30 sularında erişime kapatılan Twitter'a erişebilen bir kitle olduğu tespit edildi.

Başbakan Erdoğan Bursa mitinginde yaptığı konuşmada hepsinin kökünü kazıyacağız dedi Twitter kapanmıştı. Hürriyet'in haberine göre dün gece 23.30 sularında erişime kapatılan Twitter'a 14.30 itibariyle kullanıcıların bir kısmı girebilmeye başladı. Peki bu nasıl oldu? Yasak kararı kalktı mı?TİB Başkanlığı Özel Kalem Müdürü yaptığı açıklamada 'Yok öyle bir şey. Açılma söz konusu değil." Ancak bu açıklamalara rağmen bazı kullanıcılar an itibariyle Twitter'a girebiliyor.Kadıköy, Merter ve Avcılar gibi İstanbul'un bazı semtlerinde kullanıcılar Twitter'a yer yer girebiliyor. Örneğin kullanıcılar telefonuyla Twitter'a giremezken, kendilerine gelen Twitter bildirimlerini (örneğin retweet veya özel mesaj) görebiliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (TİB), vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararları verildiğini bildirdi.TİB'nden yapılan açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, 5651 sayılı kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre çalışmalarını yürüttüğü anımsatıldı.Vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararlarının verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu kararlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na ulaşmış ve başkanlığımız tarafından içeriğin çıkarılması Twitter'dan istenmiştir. Ancak, mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır.Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür."Açıklamada, yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği bildirildi.
Telekonomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan sorgulamada da "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)'nin 20.03.2014 tarih ve sayılı kararına istinaden TİB tarafından koruma tedbirinin uygulandığı" ibaresi yer aldı.(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...