İşte Twitter'ı kapattıran 2 sebep

/ Kaynak: DHA
İşte Twitter'ı kapattıran 2 sebep

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Twitter'a dün akşam Türkiye'de erişim yasağı geldi. Peki Twitter neden kapatıldı? İşte Twitter'a giriş yasağına gerekçe olarak gösterilen 2 karar.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) nbsp; twitter.com adlı internet sitesi için 4 koruma tedbiri bulunuyor. Bunlardan ikisi de Anadolu 5. Sulh Ceza ve 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nce alındı.

2 ADRESTEKİ YAYINLARA ERİŞİMİN ENGELLENMESİ TALEBİ
Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, twitter.com adlı internet sitesinin kapatılması için değil fakat AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'ın "http//twitter.com/oyyokhırsıza" ve "http//hirsizaoyyok.wordpress.com" adresindeki yayınlara erişimin engellenmesine yönelik talebi içeriyor. Avukatları aracılığı ile mahkemeye dilekçe sunan Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ın talebi mahkemece yerinde bulundu.

Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, şikayette bulunanlar hakkında Anayasa'nın 29. madde ve devamında düzenlenen maddelerce güvence altına alınan basın hürriyeti kapsam ve sınırlarını aşan, kişilik haklarını ihlal edici nitelikte isnatlarda bulunulduğunu belirtti. Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'ın söz konusu sitelerde adlarının zikredilmesinin dahi, başlı başına hak ihlali olduğunu vurgulayan mahkeme, "http//twitter.com/oyyokhırsıza" ve "http//hirsizaoyyok.wordpress.com" adreslerindeki yayınlara erişimin engellenmesine karar verdi. Mahkeme kararını Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderdi. Söz konusu karar 18 mart 2014 tarihini taşıyor.

SAHTE HESAPLARIN KAPATILMASI TALEBİ
Öte yandan Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen karar ise İsmet Özel adli kişinin sahte twitter hesaplarının kapatılmasına yönelik. Avukatı aracılığı ile Ocak ayında 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvuran Özel, adına açılan sahte twitter adreslerinin kapatılmasını talep etti. Mahkeme, İsmet Özel'in hukuki haklarının ihlal edildiğine karar vererek, Özel adına sahte olarak oluşturulmuş twitter adreslerinin kapatılmasına hükmetti. Bu karar da 3 şubat 2014 tarihini taşıyor.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...