Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Microsoft'un gizlilik ihlali yaptığı ortaya çıktı

Microsoft'un gizlilik ihlali yaptığı ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un çalıntı yazılım kodları paylaştığını düşündüğü bir blog yazarının özel Hotmail adresine girdiği ortaya çıktı.

Microsoft yardımcı genel danışmanı John Frank "bunun istisnai bir durum olduğunu" ifade etti.2012'de kimliği belirtilmeyen bir şahsın eline Windows 8 işletim sisteminin bazı kodlarının geçtiği haberi üzerine Microsoft bir araştırma başlattı. Araştırmanın sonucunda blog yazarının hesaplarında eski Microsoft çalışanı Alex Kibalko'nun adına rastlandı. Bunun üzerine Rus asıllı eski çalışana dava açıldı.Microsoft'un yaptığı arama teknik olarak yasal. Hizmet sözleşmesinde yer alan ifadeye göre Microsoft'un İletişim Servislerinde bulunan materyalleri görüntüleme hakkı var.Microsoft olağanüstü koşulları belirttikten sonra yaptığı ikinci açıklamada kullanıcılarının hesapları üzerinden casusluk yapmayacağı konusunda yeni adımlar atılacağını belirtti.Microsoft davasındaki bu gelişmeden sonra teknoloji dünyası gizlilik ihlali konusundaki düzenlemeleri tekrar ele alacak gibi görünüyor. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...