Fatih Terim "3H" formülünü açıkladı

/ Kaynak: İHA
Fatih Terim "3H" formülünü açıkladı

SPOR Haberleri  / İHA

Fatih Terim, Hayatında 3 H'ye çok önem verdiğini ifade ederek, "Bunlar hazır, Hızır ve huzurdur. Hazır olursanız Hızır yetişir, huzur bulursunuz" dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, Hayatında 3 H'ye çok önem verdiğini ifade ederek, "Bunlar hazır, Hızır ve huzurdur. Hazır olursanız Hızır yetişir, huzur bulursunuz" dedi.
"FUTBOL SADECE TEKNİK DEĞİL, İDARİ VE EKONOMİKTİR"
"Yeni dönemde liderlik" oturumunda konuşan Fatih Terim, "Liderlikle ilgili 10 senedir konuşmalara gidiyorum. Avrupa şampiyonu olunca daha rahat gidiyorsunuz. İtalya'dan sonra da daha kolay oldu. Ben ekonomiye nasıl bakıyorum? 1996 yılında ben şu cümleyi sarf ettim: 'Ben yönetime girmek isterim ve bana istediğinizi sorabilirsiniz. 'Futbol sadece teknik değil, idari ve ekonomiktir. Yönetim, transfer kararı idaridir. Buna rakam biçilince, bunu ekonomik ve teknik olarak kime soracaksın? En azından benim olduğum takımlarda bana soracaktır. Benim işe karışmak ya da kendime ait bir erki daha güçlendirmek gibi niyetim yok. Sadece doğru kararı birlikte verelim. Madem bir kuruluşuz, benim kararım iyi, kötü, eksik, fazla, direk ilintili. Bu yüzden ekonomi zirvesini bir futbol adamı hak ediyor" şeklinde konuştu.
"OTORİTER DEĞİLİM"
Futbol hayatında çok az takımda çalışmasının aidiyet duygusunun çok gelişmiş olmasından kaynaklandığını kaydeden Terim, uzak bir yaklaşımın çok samimi olmadığını düşündüğünü anlatarak, "Hiçbir zaman emir-komuta zinciri ile çalışmadım. Muhakkak ki bir mesafe olacak ama ben göründüğüm gibi otoriter değilim. O kendiliğinden oluşunca güzeldir. Duygusal bir bağın olmasından yanayım. Mekanik olmamalı. Duygulara hitap etmeli. Her oyuncum benimle her şeyi konuşabilir. Saatin hiç önemi yok, evim de buna dahildir" dedi.


"PANSUMAN YAPARAK HİÇ ÇALIŞMADIM"


Her zaman, pansuman yaparak değil ameliyat ederek meseleyi kökten çözmek için çalıştığını kaydeden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ben pansuman yaparak hiç çalışmadım. Ameliyat etmeye, sıkıntıyı kökten çözmeye reform olarak yaklaştım. Ben tarihin en kabiliyetli futbolcularıyla oynadım. Biz mağlubiyetlere engel olamadık. Zaten yeniliyorduk. Söylenmeyecek şeyleri söylemeye başladık. Ben hiçbir zaman risk almadan hiçbir şey kazanılmayacağını düşünüyorum. Herkesin futbolu bir değil, bazılarının hobi, bazılarının oyuncak olarak kullandığı bu oyunda herkes bir teknik adam olarak gereğini yapar. Eğir siz başarıyı iyi ifade ediyorsanız, nezaket olarak eleştiriye hakkınız vardır. Risk almadan başarı olmaz. Hayallerinizi gerçeğe çevirmek için, o statükoyu koruma adına bu ülke bir asrını vermiş. Ben farklı olmaya çalışmıyor, fark oluşturmaya çalışıyorum."


"GALATASARAY'IN BAZI DEĞERLERİ VAR, TAKIM ONA GÖRE OYNAR"


İnsanların rüya ve hülya görmeden bir yerlere varamadığını kaydeden Terim, "Ben herkese, yaptıkları işin çok önemli olduğunu her zaman anlattım. Türkiye'de bazen böyle davrandığınız zaman işinizden de olabiliyorsunuz. Real Madrid maçı sonrası ne kadar prim istediğimi sordu. Ona maçtan sonra bakarız. Galatasaray'ın bazı değerleri var, takım ona göre oynar. Ekonomisiz de çok şey halledebilirsiniz. Para vererek bir şeyi kaybedersiniz ama manaya geçirerek çok şey kazanabilirsiniz. Kendinizle birlikte çalışan insanları takdir etmekten geri kalmayın. Liderlikteki en önemli şey kriz yönetimidir. Bizim gibi hep fiziğe, hep psikolojiye dayalı durumlarda, her an bir karışıklık, başkası için kaos olabilecek bir çok hadise oluyor. Bunların içinde bence boğulup kalmamak lazımdır" diye konuştu.


"HAYATIMDA ÜÇ H'YE ÇOK ÖNEM VERDİM"


Hayatında 3 H'ye çok önem verdiğini ifade eden Fatih Terim, "Bunlar hazır, Hızır ve huzurdur. Hazır olursanız Hızır yetişir, huzur bulursunuz. Hazır olmak için elinizden geleni yapın. Hızır nasıl olsa yardımınıza koşar. Hazır olmadan Hızır'ın gelmesini beklemeyin. Herşeye hazır olmak lazım. Bırakın 24 saati, bir dakikada bile gündem değişti soluklanayım demeye bile kimsenin vakti yokken, böyle bir şeye hep hazır olmalısınız. Güven çok önemli. Benim kasamda bugün 20-25 futbolcunun boş kağıda güvenerek imzaladığı mukaveleleri vardır" şeklinde konuştu.


"BİR TÜRK GENCİNİN HER ŞEYİ YAPACAK KAPASİTESİ VARDIR"


Terim sözlerini şöyle sürdürdü:


"Başarısız olduk mu 'ben', başarılı oldu mu en yukarıdan saymaya başlarlar; böyle tuhaf bir iş yapıyorum ben. Futbol sadece bir hobi, oyuncak değildir. Çok pahalı bir oyuncak da zarar verir. Herkesi bu kadar ilgilendiren, bir ülkenin hayatını değiştiren, bir ülkenin barış ve savaşında önemli yer edinen sektörden konuşuyoruz. Söylenen her şey, atılan her adım önemlidir. Ben 25 yıl önce, 'Bir Türk gencinin her şeyi yapacak kapasitesi vardır' sözünü, laf olsun diye söylemedim. İşte bulunduğumuz yer ortada."


"İŞİMİN DIŞINDA BİR İŞ DENEMEDİM"


Gündemi de takip ettiğini kaydeden Terim, "Bulunduğunuz yere şükrederken, hep bir üstü için de çalışmalısınız. Birçok dal var, bizde sorun değil. Hele hele gazete ve TV programı yapmak için hiç sahada stres yapmaya gerek yok. Ama ben işimin dışında bir iş denemedim. Hiçbir zaman. Paranın amaç değil, araç olacağı güzel günler diliyorum" dedi.


Kazandığı paraları nereye yatırdığının sorulması üzerine Terim, her futbolcunun yaptığı gibi gayrimenkul aldığını söyledi.


Terim sözlerinin sonunda, liderlikte oturulan sandalyede insanın güç vermesi gerektiğine değinerek, "Eğer mümkünse sandalyeye siz güç vermelisiniz. Ben hayatımda oturduğum sandalyeye güvenerek hiçbir zaman iş yapmadım" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...