A Milli Basketbol'un başına tecrübeli isim gelecek

/ Kaynak: AA
A Milli Basketbol'un başına tecrübeli isim gelecek

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Basketbol Federasyonu, Zeljko Obradovic veya Ergin Ataman'ı A Milli Takım'ın başına getirme aşamasına geldi

TBF, Fenerbahçe Ülker'in başında bulunan Zeljko Obradovic'in yanı sıra Beko Basketbol Ligi'nde son iki sezonda şampiyonluk yaşayan Ergin Ataman'ı A Milli Takım'ın başına getirme aşamasına geldi. Federasyon yönetim kurulu üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, yeni dönemde milli takımın başında Obradovic veya Ataman'ın olacağını söyledi. Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en kısa sürede bu isimlerden birine karar vereceklerini belirterek, "O program doğrultusunda hareket ediyoruz. Obradovic veya Ataman takımın başında olacak. Üç dört gün içinde bu kararı vereceğiz. 3-4 hocayla görüştük. Bu iki isim ön plana çıktı" dedi. Antrenör konusunda gecikme olduğu yönünde eleştirilere yanıt veren Harun Erdenay, "Başkan Turgay Demirel 'şubat ayında açıklanacak' demişti. Bir aylık bir gecikme oldu. Sonuçta temmuza kadar zamanımız var" ifadelerini kullandı. nbsp;
Yönetim kurulu üyesi Erdenay, göreve getirmeyi düşündükleri iki ismin kulüpleriyle ilgili de bir sorunun olmadığını sözlerine ekledi.




- İki isim de çok tecrübeli
Federasyonun "12 Dev Adam"ın başına getirmeyi planladığı iki isim de tecrübesi ve başarılarıyla ön plana çıkıyor. Sezon başında Fenerbahçe Ülker'in başına getirilen Sırp Obradovic, özellikle Avrupa Ligi'ndeki başarılarıyla dikkati çekti. Başantrenör olarak kariyerine ülkesinin Partizan takımında başlayan tecrübeli isim, 4 ayrı kulüpte Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. Partizan'ın ardından İspanya'nın Joventut Badalona ve Real Madrid takımlarını zirveye taşıyan Sırp çalıştırıcı, Yunanistan'ın Panathinaikos ekibiyle 5 kez aynı sevinci yaşadı. Eski Yugoslavya Milli Takımı'nı da çalıştıran Zeljko Obradovic, 1996 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazandı. Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna takan Obradovic, Avrupa Şampiyonalarında da bir altın ve bronz madalya elde etti.


- Ataman da iddialı
TBF Yönetim Kurulu'nun milli takım için düşündüğü Ergin Ataman da kariyerinde önemli başarılara imza attı. Eski adıyla Efes Pilsen'de şampiyonluk sevinci yaşayan Ataman, son iki sezonda çalıştırdığı takımları da mutlu sona ulaştırdı. 2011-2012'de Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Ergin Ataman, geçen sezon ise Galatasaray ile aynı başarıya ulaştı. Ergin Ataman, İtalya'da çalıştığı dönemlerde Siena ile Saporta Kupası şampiyonluğu yaşadı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...