"Yerli twitter"a ilgi arttı

/ Kaynak: AA
"Yerli twitter"a ilgi arttı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Twitter'a tedbir amaçlı iletişim engeli konulması, Kayseri bir girişimci tarafından yaklaşık 6 ay önce kurulan "yerli twitter"a olan ilgiyi artırdı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) mahkeme kararları uyarınca, vatandaşların kişilik haklarının ihlalinin önüne geçmek amacıyla Twitter'a tedbir amaçlı iletişim engeli koymasının ardından, Kayserili bir girişimci tarafından yaklaşık 6 ay önce kurulan "yerli Twitter'a olan ilgi arttı. Pyramidturk Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter, yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce Twitter'a alternatif olarak yerli bir sosyal paylaşım ağı kurduklarını söyledi. nbsp;Günümüzde sosyal medyanın çok büyük bir güç olduğunu ve bu gücün yabancı ülkeler tarafından da yönlendirilebildiğini vurgulayan Yakuter, "Bu düşünceden hareketle yerli sosyal paylaşım ağımızı kurduk. Avrupa'da bulunan sunucularımız üzerinden 'www.twitanatolia.com ve www.tweetanatolia.com' adreslerindeki ağımızdan yayın yapıyoruz. Twitter'ın de temelini oluşturan açık kaynak kodlu sharetronix yazılımın üzerine kodlama ve giydirme yaptık. Twitter'ın verdiği tüm hizmetlere bizim sitemiz üzerinden de ulaşılabilir. Kullanıcılar 200 kelimeye kadar paylaşım yapabiliyorlar" dedi. nbsp;Yakuter, twitter'a tedbir amaçlı iletişim engeli konulmasının ardından üye sayılarının kısa sürede yaklaşık 3 bine ulaştığına dikkati çekerek, tamamen yerli sermaye ile kurulan sosyal paylaşım ağının ücretsiz hizmet verdiğini sözlerine ekledi.


Twitanatolia, simge olarak da karikatürize edilmiş bir kargayı kullanıyor.


Aynı şirket daha önce de "www.facebookanadolu.com" ve "www.faceanatolia.com" adresindeki sosyal paylaşım sitelerini kurmuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...