Kürt Yönetimi'nden iyi niyet adımı: 'Günlük 100 bin varil petrol'

Kürt Yönetimi'nden iyi niyet adımı: 'Günlük 100 bin varil petrol'

DÜNYA Haberleri

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi, Bağdat'ın kontrolündeki Kerkük-Ceyhan hattına günde 100 bin varil petrol aktaracak.

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi, 1 Nisan'dan itibaren iyi niyet gösterisi olarak Bağdat'ın kontrolündeki Kerkük-Ceyhan hattına günde 100 bin varil petrol aktaracak. Bölgesel Kürt Yönetimi'nden yapılan açıklamda, Erbil'in, Bağdat ile müzakerelerin başarı ihtimalini en yükseğe çıkarmak amacıyla bir iyi niyet gösterisi olarak Irak boru hattından petrol ihracatına katkı yapmayı önerdiği belirtildi. Bağdat ile Erbil arasında Kuzey Irak'ta üretilen petrolün ihracı konusundaki anlaşmazlığın çözümlenmesi için süren müzakereler henüz sonuçlanmadı. Ancak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bu kararıyla süreç yeni bir aşamaya geçebilir. Erbil, Bağdat ile yaşadığı petrol geliriyle ilgili sorun nedeniyle 2012 sonundan beri bu hatta petrol vermiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...