Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Gül Hollanda'ya gidecek

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Gül Hollanda'ya gidecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nükleer Güvenlik Zirvesi 3. Toplantısı'na katılmak üzere 23 Mart'ta Hollanda'ya gidecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Nükleer Güvenlik Zirvesi 3. Toplantısı'na katılmak üzere 23-25 Mart 2014 tarihlerinde Hollanda'yı ziyaret edeceği belirtilerek, "Lahey'de düzenlenecek olan zirve, nükleer terörizmle mücadele, dünyadaki nükleer madde stokunun azaltılması, nükleer ve radyolojik maddelerin emniyetinin pekiştirilmesi ile bu çerçevedeki uluslararası işbirliğinin arttırılması gündemiyle toplanacaktır" denildi. nbsp;

Türkiye'nin 2010 yılında Washington'da başlayan Nükleer Güvenlik Zirvesi sürecine başından bu yana etkin biçimde katıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: nbsp;"Nükleer tesislerin ve maddelerin fiziksel korunması, düzenleyici denetim mekanizmaları, yasadışı nükleer ve radyoaktif madde kaçakçılığıyla etkin mücadele, nükleer emniyet ve güvenlik sistemlerinin entegrasyonu ile acil durum hazırlık planlamaları, ülkemizin nükleer güvenlik konularındaki politika önceliklerini teşkil etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, zirve ve marjında yapacakları görüşmelerde tüm bu hususlar ve dünya gündeminde yer alan önemli konular hakkında muhataplarıyla fikir teatisinde bulunacaktır."

nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...