Bakan Çavuşoğlu: "Twitter ABD mahkemesinden korkuyor ama..."

/ Kaynak: İHA
Bakan Çavuşoğlu: "Twitter ABD mahkemesinden korkuyor ama..."

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'in kapatılması hakkında, "Twitter Amerikan mahkemesinin kararını uyguluyor ama Türk mahkemesini ciddiye almıyor" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'in kapatılması konusunu değerlendirerek, "Gerçek hayatta suç olan şeyin sanal ortamda yapılmasının da suç olmasını kabul etmemiz lazım. Twitter Amerikan mahkemesinden gelen kararı uyguluyor ama Türk mahkemesinden gelince bunu ciddiye bile almıyor" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Yalova'daki programına belediye ziyaretiyle başladı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Çavuşoğlu, ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından esnafı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı Yalova Şubesi tarafından Suriye'ye gönderilecek gıda yardımlarının uğurlanması törenine de katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Tigem tesislerinde Yalova'daki STK temsilcileri ile bir araya geldi. STK'ları önemsediklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, toplantı çıkışında ise basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Twitter'in kapatılması konusunu değerlendiren Çavuşoğlu, "Biz yasaklara karşıyız. Bugüne kadarki mücadelelerimizden birisi de yasaklara karşı çıkmaktı. Bizim sosyal medyayı yasaklama anlayışımız yok. Bugün halen Facebook, Youtube var. Her gün de yeni bir tanesi çıkıyor. Ben bile birçoğunu bilmiyorum. Biz Gezi olaylarında Twitter üzerinden onca provokasyon yapılırken bile böyle bir şey düşünmedik ama gerçek hayatta suç olan şeyin sanal ortamda yapılmasının da suç olmasını kabul etmemiz lazım. Nedense hem Türkiye hem de dünya bunu kabullenmekte zorlanıyor. Bir mahkeme karar verdiğinde, televizyonlar da gazeteler de bunu uyguluyor. Bir kişinin özel hayatı ve hakları sanal ortamda ihlal edildiğinde buna yönelik önlem alınması gerekmez mi? Burada kapatma değil, bir koruma tedbiri alınmıştır. Bugüne kadar Twitter üzerinden dağıtılan nickler üzerinden kişisel haklarının ihlal edildiğini iddia eden vatandaşların mahkemelere başvuruları var. Mahkemelerin de bu yönde aldığı 100'ü geçkin kararı var. Bu kararlardan 50'sinden fazlası Twitter'in merkezine iletilmiş. Amerikan mahkemesinden gelince Twitter bunu uyguluyor ama bu Türk mahkemesinden gelince bunu ciddiye bile almıyor. Bu mahkemenin ve Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığının aldığı bir koruma tedbiridir. Twitter mahkeme kararını uygular uygulamaz açılacaktır. Bence tüm dünyada yeni bir konvansiyon yapılmalı. Tüm ülkelerin imzasına açılacak olan bir iş birliği anlaşması yapılmalı. Sosyal medyanın hakları, özgürlükleri nereye kadar, kişilik hakları konusunda ne tedbirler alınmalı, bunun kararlaştırılması lazım" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Çınarcık ilçesinde partisinin seçim irtibat ofisinin açılışına katıldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...