Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu Twitter'la oy istedi

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu Twitter'la oy istedi

Politika Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "Özgür bir Türkiye, iyi bir demokrasi, düşüncelerini özgürce açıklamak istiyor musunuz" diyerek oy istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "Gençler Twitter'ı en çok siz kullanıyorsunuz. Özgür bir Türkiye, iyi bir demokrasi, düşüncelerini özgürce açıklamak istiyor musunuz" diyerek oy istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı'nda halka seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeye temiz siyaseti, huzuru ve barışı getirmek için oy istediklerini belirterek, "Gaziantep bu bölgenin en gelişmiş kenti. İzin verirseniz Gaziantep için gazilerin kenti için şeref madalyası olan bir şehir için bir şeyler söylemek istiyorum. Bunların izlediği dış politikanın faturası buradaki insanlara çıkıyor. Suriye ile ilişkiler iyiydi. Vizeler kalkmış karşılıklı gidiş ve gelişler oluyordu. İşadamlarımız Suriye'de fabrika kurmuştu barış ve huzur içinde yaşıyorduk. Ama bir sabah kalktık Suriye'yi düşman ilen etmiş. Bir sabah kalktık Suriye'de insanlar birbirini öldürsün diye ellerine silah vermiş, Gaziantep'in vicdanına sesleniyorum. Müslüman Müslüman'a kıyar mı? Müslüman'ın eline silah verip git kardeşini öldür demek yakışır mı? O zaman sandığa gideceğiz kol kola omuz omuza bir bayram havasına gideceğiz. Söz mü? Gaziantep bir sanayi kenti bu bölgenin en büyük kentlerinden biri. İlk 500 şirket arasında Gaziantepli sanayici var. Buradan bütün işverenlere seslenmek istiyorum. Üreten sanayici kardeşlerime sesleniyorum. CHP iktidarında beğenmediğiniz bir ekonomi politikasını özgürce eleştirebileceksiniz. Hükümeti eleştirdiniz diye ertesi gün vergi müfettişleri kapınıza gelmeyecek. CHP iktidarında bütün komşularımızla barış içinde olacağız. CHP iktidarında istediğimiz tek şey, ahlaklı çalışmak, istihdam oluşturmak, çalıştırdığınız her işçi için minnettar kalacağız. Bu kent aynı zamanda tarım kenti ve çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Gaziantep'ten söylüyorum bütün çiftçiler duysun. CHP iktidarında mazotun litresi 1.5 TL olacaktır. Bu kent aynı zamanda esnaf kentidir. Esnaflar primini ödüyor sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açıyorlar. Yeri gelince emekli oluyorlar, bir bakıyorlar bu parayla geçinemiyor ve işine devam ediyor. İşine devam ediyor diye kesinti yapılıyor. Buradan söylüyorum Türkiye'deki esnaflar duysun. CHP iktidarında hiçbir kesinti yapılmayacaktır" dedi.


Kılıçdaroğlu, ülkeyi en iyi kendilerinin yönetebileceğini savunarak, "Diyorlar ki 'CHP gelirse yönetemez' devleti kuran parti devleti nasıl yönetemesin? Yine diyorlar ki 'CHP gelirse yardımları kesecek.' Niye keselim? CHP iktidara geldiğinde yurttaşın aldığı yardım bir ise en az 2 olacaktır. Diyorlar ki parasını nereden bulacaksın Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Bu ülkede para var bu ülkede imkan var. Tek şart alın terine değer vereceksin. Şimdi söylüyorum, bu ülkede para ve her şey var ama faturayı bu hükümet millete kesiyor. Başka ülkede mazot 2 TL burada 5 TL. Sözümü bütün Türkiye duysun çiftçiye mazotu 1,5 TL'ye vereceğiz" diye konuştu.


TWITTER YASAĞI


Twitter yasağına da değinen Kılıçdaroğlu, "Gençler en çok siz kullanıyorsunuz. Size sesleniyorum bu seçimde ilk kez 2.5 milyon gencimiz bu seçimlerde oy kullanacak. Özgür bir Türkiye, iyi bir demokrasi, düşüncelerini özgürce açıklamak istiyor musunuz? Aşın ve işin olsun istiyor musunuz? Twitter ve Facebook yasakları kalksın istiyor musunuz? Adres belli 30 Mart'ta bayram havası içinde el ele kol kola omuz omuza seçime gideceğiz" dedi.


"ALLAH'IN KELAMIYLA DALGA GEÇENLERE OY VERİRSENİZ, HARAMA ORTAK OLURSUNUZ"


AK Parti'yi eleştirirken AK Parti'ye oy veren vatandaşların bu eleştirileri üstüne almamasını da isteyen Kılıçdaroğlu, "Ben AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma inanıyor ve onları seviyorum. Onlar özgürlük ve demokrasiden yana. Onlara söz verildi, 'Oy ver, yoksulluğu, yasakları önleyeceğiz, yolsuzlukları önleyeceğiz' diye ama takdiri ilahi ayın 17'sinde Mevlana'nın Hakk'a yürüdüğü gün Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. Şimdi AK Partililerin vicdanına sesleniyorum. Bu ülkede temiz bir siyaset istiyorsanız, kul hakkı yenmesini istemiyorsanız, herkesin işi, aşı olsun istiyorsanız CHP'ye gelin. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Hiç kimseye neden şu partiye oy verdin diye eleştirmedik. Bir ülkede vatandaş soyuluyorsa din, iman edebiyatı yapıp telefonlarda başka şeyler yapıyorsa, oturup bunun hesabını hep beraber soracağız. Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez. Özellikle AK Parti'ye oy veren yurttaşlarım, hiç kimse Allah'ın kelamıyla dalga geçmemiştir. Ama bunların bir bakanı çıkıp bunu yapmıştır. Bunların bir bakanı çıkıp 'her Cuma bir ayet sallıyorum' demiştir. Şimdi Gaziantep'in vicdanına sesleniyorum. Allah'ın kelamıyla dalga geçenlere oy verecek misiniz? Oy verirseniz harama ortak olursunuz. Bu kadar açık net söylüyorum" diye konuştu.


AK Parti'nin Türk bayraklı reklam filmini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türk bayrağını siyasete alet ettiler. Gaziantep'in vicdanına sesleneceğim. Geçen Kırkpınar güreşlerinin olduğu gün Edirne'ye gittim. Stadyumda büyük bir bayrak tribünlerin önünden gezdirilir ve herkes saygı duruşunda bayrağı selamlar. İlk kez bayrak şeref tribününden geçerken herkes kalktı, 4 AK Partili bakan ayağa kalkmadı. Şimdi bayrak edebiyatı yapıyorlar. O ayağa kalmayan bakana bir şey yaptı mı? Sahtekarlığı buradan belli. Hükümetin istifa etmeyeceğini ben de siz de biliyorsunuz. Çünkü bir insanın Başbakanlık koltuğunda şaibesiz oturması lazım. Temiz olması lazım, ahlaklı olması, inanca saygı göstermesi lazım, cebini düşünmemesi lazım, vatandaşın cebini düşünmesi lazım. Yapıyor mu? Yapmıyor. Başörtü üzerinden büyük bir siyaset yaptı. Buradan kadınlarımıza sesleniyorum; başınız açık veya kapalı olsun benim başımın üstünde hepinizin yeri var" ifadelerini kaydetti.


BAŞKAN ADAYINI YANINA ÇAĞIRDI


Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici'yi de yanına çağırarak, "30 Mart'ta sizden ruhsat, izin istiyoruz. Yetenekli, sanayici, tuttuğunu koparan, halka güvenen ve inanan bir arkadaşımız var ve adı Akif Ekici. Ben kendisine güveniyorum sizler güveniyor musunuz? O zaman ayın 30'unda el ele kol kola haramın iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" dedi.


Kılıçdaroğlu son olarak sandığa gidecek vatandaşlardan bir şey istediğini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı: "Kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun elini vicdanına koysun ve oyunu öyle kullansın. Başka bir şey istemiyorum. Dükkanınızı hırsıza teslim eder misiniz? Evinizi hırsıza teslim eder misiniz? Bunları teslim etmiyorsanız ülkeyi de hırsıza teslim etmeyin."


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ise 90 gündür kapı kapı dolaştıklarını ifade ederek, "Gaziantep'e huzur getirmek için, insanların yüzünü güldürmek için geziyoruz. Çok önemli problemlerimiz var. Gaziantep konut edilebilirlikte 81. sırada. Biz konut sorununu çözeceğiz. Şuanda Türkiye'nin en pahalı suyunu içiyoruz. İş başına geldiğimizde bu suyun fiyatını aşağı çekeceğiz. Gaziantep'i hak ettiği seviyeye getireceğiz" diye konuştu.


SAHNEYE AYAKKABILARINI FIRLATTI


Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında 30 yaşlarında olduğu öğrenilen Mehmet Y. adlı şahıs, sahneye ayakkabılarını fırlattı. Şüpheli şahıs platform önünde duran polisler tarafından gözaltına alınırken, sahnedeki ayakkabıları da koruma ekipleri aldı.


Kılıçdaroğlu daha sonra başkan adayları ile birlikte halkı selamlayarak Adıyaman'daki partisinin mitinge katılmak üzere yola çıktı.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...