Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ergenekon Davası'nda flaş gelişme

Ergenekon Davası'nda flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararının yazımının tamamlandığını, redaktesinin de en kısa sürede yapılacağını bildirdi.

Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, davayla ilgili gerekçeli karar için verilen yasal sürenin son gününde tamamladığını açıklamasının ardından davayla ilgili Yargıtaydaki temyiz süreci başlayacak. Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, davayla ilgili gerekçeli karar için verilen yasal sürenin son gününde tamamladığını açıklamasının ardından davayla ilgili Yargıtaydaki temyiz süreci başlayacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, davayla ilgili gerekçeli kararını bitirmesi için verilen yasal süre bugün saat 17.00'de doldu. nbsp;Ergenekon Davası'nda kararını 5 Ağustos 2013'te açıklayan ancak aradan geçen 7 ayda gerekçeli kararı tamamlamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 7 bin sayfadan oluşan gerekçeli kararının yazımını tamamladığını, redaktesinin de en kısa sürede yapılacağını duyurdu.
Böylece Ergenekon Davası'nın temyiz sürecinin başlaması için gereken adım atılmış oldu. nbsp;
Mahkeme, kısa sürede redaktesini tamamlayacağını belirttiği gerekçeli kararı, Yargıtaya gönderecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında yapılacak incelemenin ardından hazırlanacak tebliğname, davaya bakacak Yargıtay 9. Ceza Dairesine iletilecek. Daire'de de bir süre yapılacak incelemenin ardından duruşma günü verilerek dava görülmeye başlanacak. nbsp;


HSYK tarafından da inceleme sürüyor
Bu arada, HSYK 3. Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkında, "Ergenekon Davası gerekçeli kararını hala yazmadıkları" gerekçesiyle oy çokluğuyla inceleme kararı vermiş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da inceleme kararını onaylamıştı.Anayasa Mahkemesi de eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yaptığı bireysel başvuruda, yerel mahkeme gerekçeli kararı yazmadığı için Başbuğ'un kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine karar vermişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...