Kenan Işık yoğun bakıma kaldırıldı

Kenan Işık yoğun bakıma kaldırıldı

MAGAZİN Haberleri

Devlet Tiyatroları Yönetmeni, İ.B.B. Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmeni Kenan Işık, hastaneye kaldırıldı.

Spor salonunda "kendimi iyi hissetmiyorum" dedikten sonra fenalaşarak yere düşen Işık'ın bu sırada kafasını çarptığı öğrenildi. Beyin kanaması geçirdiği nbsp;iddia edilen Işık, Amerikan Hastanesi'nde ameliyata alındı. Hastaneden konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Usta tiyatrocunun eşi Beril Işık, gözyaşları içinde ameliyathane önünde bekliyor. Haberi alır almaz hastaneye koşan Ayşe Nil Şamlıoğlu hastane çıkışı yaptığı açıklamada, "Ailesi de burada çok üzgünler. Şu anda kimse bir şey bilmiyor. Ameliyat bitince belli olacak" dedi.
Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden Kenan ışık'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı:
Açıklamada Kenan Işık'ın, kafa travması geçirdiği ifade edilerek, "bilinci kapalı olarak ambulans ile 14:29'da hastanemiz Acil Servisine getirilmiştir. Yapılan değerlendirmesinde beyin kanaması saptanarak, acil koşullarda ameliyata alınmıştır. Hayati tehlikesi devam etmekte olan hastamızın nbsp;izlem ve tedavisi yoğun bakım ünitemizde sürmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Kenan Işık kimdir?
1947 yılında Yeşilyurt, Malatya'da doğdu. Devlet Demiryollarından emekli bir memur çocuğu. Ailesinde sanatla uğraşan kimse olmamasına rağmen ilkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu.Şiirler okudu, piyeslerde başrolü aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara'da liseyi okurken ise Meydan Sahnesi'ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerinde ödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan Kim Beş Yüz Bin İster? yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı.


GÖREV ALDIĞI TİYATRO OYUNLARINDAN BAZILARI
Huzur (Yön.)
Aşk Hastası (Yön.)
Sihirli Flüt

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...