Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM YGS 2014 Sınav Giriş Belgesi / YGS Sınav Giriş Yeri Sorgula

ÖSYM YGS 2014 Sınav Giriş Belgesi / YGS Sınav Giriş Yeri Sorgula

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM, YGS Sınav giriş yerleri açıklandı. Bu pazar günü yapılacak sınav öncesi Sınav Giriş Belgesi'ni aşağıdaki linkten çıktı alınız.

2014 YGS sınavı aday işlemlerini aşağıdaki linke tıklayarak nbsp;ais.osym.gov.tr nbsp;adresinden öğrenebilirsiniz.
YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS 2014 bu pazar yapılacak. YGS öncesi önemli bir açıklama ÖSYM Başkanı Ali Demir'den geldi. ÖSYM başkanı YGS sonuçlarının ne zaman ilan edileceğini açıkladı.
ÖSYM Başkanı Demir, YGS öncesi açıklamalarda bulundu. Demir, YGS sonuçlarını en kısa sürede açıklanacağını bildirdi.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, adaylar ve ailelerine uyarılarda bulundu.
Demir, "Adayların hem sınav ortamına alışmaları, hem de ulaşımlarını programlamaları bakımından Cumartesi günü saat 10.00-15.00 arasında tüm sınav binalarımız ve salonlarımız adayların görmesine açık olacak. Adaylara tavsiye ediyorum, cumartesi günü zaman ayırsınlar, sınav binasına gitsinler, gidiş dönüş yolunu öğrensinler. Hedefimiz en kısa zaman içerisinde adayların sonuçlarını öğrenmelerini sağlamak. belki de pek çok adayımızın hayal edemeyeceği kısa bir zamanda açıklamayı planlıyoruz" dedi.
Soru basımı, paketlenmesi, işlemlerinin tamamlandığını vurgulayan Demir, evrakların büyük kısmının araçlara yüklendiğini, Cumartesi günü 17.00 itibariyle tüm evrakların merkezlerde olmasının planlandığını söyledi.
ADAYLARA ÖNEMLİ UYARILAR
Demir, 23 Mart Pazar günü yapılacak YGS'yi kendilerinin de heyecanla beklediğini söyledi. Adayların sınav için büyük emek harcadıklarına dikkat çeken Demir, "Bu gayretlerinin meyvesini alabilmeleri için heyecanlarını teskin etmelerini ve sınava huzur içinde gelmelerini öneriyorum. Adayların hem sınav ortamına alışmaları, hem de ulaşımlarını programlamaları bakımından cumartesi günü saat 10.00-15.00 arasında tüm sınav binalarımız ve salonlarımız adayların görmesine açık olacak. Adaylara tavsiye ediyorum, cumartesi günü zaman ayırsınlar, sınav binasına gitsinler, gidiş dönüş yolunu öğrensinler. Sınav binasının içerisinde hangi salona gireceklerini görsünler ve böylece pazar gününe kendilerini hazırlamış olsunlar. Ondan sonra da açık havada kendilerini sınava hazırlayarak, özellikle gece uykularını alarak sınava huzur içinde gelmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?
Prof. Dr. Demir, geçen yıl ÖSYS'ye 1 milyon 923 bin 33 başvuru yaptığını bu yıl ise bu sayının 163 bin artarak 2 milyon 86 bin 87'ye ulaştığını bildirdi. 2 milyon 86 bin 87 adayın 78 bin 428'inin, sınavsız geçiş için başvuru yaptığını hatırlatan Demir, adayların 2 milyon 7 bin 685'inin ise YGS'ye gireceğini söyledi.
Adayların 841 bin 741'inin lise son sınıf öğrencisi olduğunu, bunun da geçen yılla göre yaklaşık 50 bin arttığını ifade ederek, "Geçen yıl bu sayı 792 bin 140 idi. 4+4+4 uygulamasından dolayı bunun gelecek sene daha da fazla olmasını bekliyoruz. 9 bin adayımız lise son sınıfta beklemeli. Liseden mezun bir üniversiteye yerleşmemiş 578 bin 741 adayımız var. Üniversiteye kayıtlı olup bu sınava girecek olan 437 bin 933 öğrenci var. Üniversite mezunu yaşı ileri 121 bin 676 aday da pazar günü sınava katılacak. Lise son sınıf öğrencisiyle, üniversite mezunu, hatta yaşı ilerlemiş çok ekstrem olarak 70-80 yaşında bu sınava giren adaylar da söz konusu" dedi.
ULAŞIM ÜCRETSİZ
Demir, ÖSYS'ye bu yıl 942 bin 996 kız, 1 milyon 143 bin 991 erkek adayın başvuru yaptığını da söyledi.
YGS'nin pazar günü 81 il, ilçe merkezleri ve Lefkoşa olmak üzere 175 merkezde yapılacağını dile getiren Demir, sınavı 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirileceğini belirtti.
Soru basımı, paketlenmesi, işlemlerinin tamamlandığını vurgulayan Demir, evrakların büyük kısmının araçlara yüklendiğini, cumartesi günü 17.00 itibariyle tüm evrakların merkezlerde olmasının planlandığını söyledi.
Heyecanla sınavı beklediklerini belirten Demir, sınav için üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer pek çok kurumla ortak çalıştıklarının altını çizdi.
Sınav organizasyonunda yer alan tüm paydaşlara teşekkür eden Demir, birçok belediyenin sınav günü ulaşım hizmetlerini ücretsiz olarak vereceğini, emniyet mensupları, milli eğitim müdürleri ve öğretmenlerin de sınavın huzur içinde gerçekleşmesi için gayret gösterdiğini söyledi. Sınavın sorunsuz gerçekleşeceğinden emin olduğunu bildiren Demir, adayların huzur içinde cuma ve cumartesi günlerini geçirerek sınava gelmelerini istedi.
SADECE BİLGİLERİYLE GELSİNLER
Adayların sınav için büyük emek harcadıklarına dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:
"Bu gayretlerinin meyvesini alabilmeleri için heyecanlarını teskin etmelerini ve sınava huzur içinde gelmelerini öneriyorum. Adayların hem sınav ortamına alışmaları, hem de ulaşımlarını programlamaları bakımından cumartesi günü saat 10.00-15.00 arasında tüm sınav binalarımız ve salonlarımız adayların görmesine açık olacak. Adaylara tavsiye ediyorum, Cumartesi günü zaman ayırsınlar, sınav binasına gitsinler, gidiş dönüş yolunu öğrensinler. Sınav binasının içerisinde hangi salona gireceklerini görsünler ve böylece pazar gününe kendilerini hazırlamış olsunlar. Ondan sonra da açık havada kendilerini sınava hazırlayarak, özellikle gece uykularını alarak sınava huzur içinde gelmelerini tavsiye ediyorum."
"Adayların sadece bilgileriyle sınavlara gelmelerini istiyoruz" diyen Demir, sınava girecek olanların yanlarında sadece nüfus cüzdanı, sınava giriş belgesini getirmelerini istedi.
Başkan Demir, adayların sade bir kıyafetle ve sınav saatinden bir saat önce sınav binasında olmaları halinde sınava alınışlarının daha kontrollü olacağını dile getirdi. Sınav saat 10.00'da başlayacağını hatırlatan Demir, sınavın adayların aileleri için de çok önemli olduğunu söyledi.
AİLELERE HUZUR UYARISI
Anne babaların da çocuklarının sınava hazırlanmasında büyük bir emek harcadıklarını ifade eden Demir, "Bu emeğin karşılığını mutlaka alacaklarından emin olsunlar ve cumartesi günü adaylara sakinleştirici, rahatlatıcı telkinlerde bulunsunlar, normal bir yaşam ortamı oluştursunlar. Pazar günü de eğer isterlerse çocuklarıyla sınava gidebilirler. Ancak bina çevresinde gürültü yapmamaya, bina çevresinde huzur ortamı oluşturmaya dikkat etsinler" diye konuştu.
Sınav gününde nüfus cüzdanını son dakika kaybeden, düşüren veya akşam masanın üzerinde koyduğu halde sabah bulamayan adayların olduğunu hatırlatan Demir, bu adayların sınava girebilmeleri için bütün il ve ilçe merkezlerinde nüfus müdürlüklerinin saat 07.00'den 10.00'a kadar açık olacağını belirtti.
Sınava giriş belgesi ve fotoğrafıyla müdürlüklere giden adaylara nüfus cüzdanı verileceğini kaydeden Demir, adaylara mutlaka nüfus cüzdanı düzenlenmesi gerektiğini, adayların bunun dışındaki bir belgeyle sınava giremeyeceğini söyledi.
YGS SONUÇLARI KISA SÜREDE AÇIKLANACAK
ÖSYM yönetimi olarak gerek sınav öncesi gerekse sınav sonrasına ilişkin tüm faaliyetleri planladıklarını vurgulayan Demir, "Hedefimiz en kısa zaman içerisinde adayların sonuçlarını öğrenmelerini sağlamak. Bunun için gerekli olan bütün uygulamalarımızı gerçekleştirdik, bütün tedbirlerimizi aldık. En kısa zamanda, belki de pek çok adayımızın hayal edemeyeceği kısa bir zamanda açıklamayı planlıyoruz" dedi.
Sınavın önemli olduğunu ancak hayattaki her şeyin bu sınavdan ibaret olmadığını kaydeden Demir, adayların rahat ve huzurlu bir şekilde sınava gelmelerini istedi.
Adayların görevlilerle uyum içerisinde olmasının da önemli olduğunun altını çizen Demir, şu ifadeleri kullandı:
"ÖSYM olarak bugünden itibaren 24 saat, sınavın koordinasyonu, her türlü ihtiyacı gidermek üzere çalışma içindeyiz. Her türlü ihtiyaçlar ve her türlü sorular için ÖSYM'nin çağrı merkezini arayabilirler. Sınav günü her türlü konuda yine çağrı merkezini veya sınav günü masamızı arayabilirler, bizimle irtibata geçebilirler. Adaylardan önemli bir isteğim; her türlü bilgiyi sadece ve sadece ÖSYM'nin internet sayf almaları. Bunun dışındaki bilgilere çok itibar etmemeleri. Bu büyük kitlenin heyecanlarını kullanmak isteyen bazı kitleler olabilir. Bunlara hiç itibar etmemelerini ve sadece ÖSYM'nin açıkladığı bilgileri takip etmelerini istiyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Bu onların emeğinin karşılığı olacaktır. Biz bütün gayretimiz, adaylarımızın emeklerinin sonucunu almaları, hak ve adalet ölçüsünde bu sınavı gerçekleştirmekdir."
PUAN HESAPLAMA
Sınava girecek üniversite adayları giriş yerini rahat bir şekilde bakma imkanı bulmaktadır. Üniversite sınavına girecek öğrenciler sınav giriş yerlerinin ne zaman yayınlanacağı konusunu merak etmektedir. 2014 YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacağına dair OSYM önceden herhangi bir tarih belirtmemektedir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.
Bu hesaplama modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır.+3 veya -3 puan farkı olabilir. Bu online ygs puanlama sisteminin gerçek değerler olmadığını, ortalama bir aobp aldığını belirtmek isterim.Ygs puan hesaplama aracımız, ygs denemelerinizden aldığınız netlerin ygs sınavında yaklaşık olarak kaç puana denk gelebileceğini görebilmeniz için hazırlanmıştır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...