CHP'nin Siirt adayı Çakmak, adaylıktan çekildi

/ Kaynak: İHA
CHP'nin Siirt adayı Çakmak, adaylıktan çekildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Siirt'te CHP'den Belediye Başkan Adayı olan Galip Çakmak adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Çakmak düzenlediği basın toplantısında 10 gün önce Siirt'e gelen parti heyetinde bulunan Parti Merkez Yürütme Kurulu (PMYK) üyesi Dursun Bulut'un sözlerine tepki olarak adaylıktan çekildiğini söyledi. Adaylıktan çekilme kararını ilçe seçim kurulan bildirdiğini belirten Çakmak, "Bundan 10 gün önce ilimizi ziyaret eden CHP Genel başkan yardımcılarımızla beraber gelen Bulut'un yaptığı açıklamalar kamuoyunu partimiz ve adaylığım nezdinde olumsuz bir şekilde etkilediği gibi, bizleri rencide etmiştir. Bir partinin kendi adayına değil de başka bir adaya oy istemesi güzel bir şey değildir. Bu amaçla bugünden itibaren CHP adaylığından çekiliyorum" dedi.

Herhangi bir partiden teklif almadığını belirten Çakmak şöyle dedi: "Bu gün İstanbul'da tespih dağıtacaksın, Ankara da bozkurt işareti yapacaksın, İzmir de Türk bayrağını kaldıracaksın, Siirt'te BDP'ye oy isteyeceksin. Böyle bir mantık yoktur. Cemaate mi çalışıyorsun CHP'ye mi çalışıyorsun, MHP'ye mi çalışıyorsun, BDP'ye mi çalışıyorsun? CHP'nin Siirt için ve Güneydoğu için bir projesi yoktur."

PMY üyesi Bulut'un sözlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna da iletmesine rağmen hiçbir tepkinin gelmediğini belirten Çakmak, "Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim. Ancak hiçbir tepki olmadı. Eğer ki bir parti meclis üyesi bunu genel başkan yardımcıları yanında bunu söyleyebiliyorsan bunu hazırlanmış bir tezgâh olarak gördüm. Onurumla aday oldum onurumla ayrılıyorum. Öyle bir hale geldik ki gidip oy isteyemiyoruz. Hangi partiye çalışıyorsunuz diyorlar" dedi.

İHA

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...